x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Mylan România anunță livrarea primei tranșe de vaccin gripal tetravalent în România

Mylan România anunță livrarea primei tranșe de vaccin gripal tetravalent în România

de Alice Petrescu    |    15 Sep 2020   •   11:20
Mylan România anunță livrarea primei tranșe de vaccin gripal tetravalent în România

Mylan Romania, principalul furnizor de vaccin gripal de anul acesta, anunță livrarea a 400.000 de doze de vaccin gripal. Acestea vor fi distribuite în perioada imediat următoare către furnizorii de servicii de sănătate, conform acordului cu Ministerul Sănătăţii pentru sezonul 2020-2021.

Campania de vaccinare a Ministerului Sănătății se derulează prin cabinetele medicilor de familie și unitățile sanitare și vizează reducerea la maxim a îmbolnăvirilor prin gripa de sezon. Vor fi vaccinate gratuit persoanele cu risc ridicat de îmbolnăvire, conform strategiei Ministerului Sănătății și recomandărilor OMS și ECDC

De la Direcțiile de Sănătate Publică, vaccinul poate fi accesat de medicii de familie la timp pentru campania de vaccinare, conform calendarului Ministerului.

Gripa sezonieră poate afecta grav toate categoriile de populație, dar cel mai mare risc de complicații apare în rândul persoanelor cu risc major de afecțiuni grave, cum ar fi persoanele în vârstă, persoanele care suferă de boli cronice, femeile gravide, persoanele angajate în sistemul medical și copiii cu vârste între 6 luni și 5 aniCea mai eficientă modalitate de prevenție este vaccinarea,așa cum este recomandat și de OMS

În acest sezon, vaccinarea gripală este mai importantă ca niciodată; în contextul pandemiei de COVID-19, categoriile cu risc ridicat sunt și mai vulnerabile: persoanele în vârstă, pacienții cu boli cronice, angajații din sistemul medical (...). Am făcut toate eforturile pentru a distribui primul lot de vaccinuri, necesar în special categoriilor cu risc ridicat, înainte de începerea campaniei de vaccinare. Vom livra restul de doze în conformitate cu acordul cu partenerul nostru de distribuție și Ministerul Sănătății”, a declarat Adrian Grecu, general manager Mylan România și Head of South East Europe.

De asemenea, potrivit unui comunicat transmis de Ministerul Sănătății (MS), pentru sezonul 2020-2021, Ministerul Sănătăţii a achiziţionat 3 milioane de doze de vaccin gripal, o cantitate dublă față de anul trecut, în vederea imunizării unui număr cât mai mare de persoane cu risc ridicat de îmbolnăvire.

Repartiţia dozelor de vaccin către direcţiile de sănătate publică se va face în mai multe etape, la fel ca în anii trecuți.

„Ministerul Sănătății a început distribuția primelor 330.000 doze pe care direcţiile de sănătate publică le vor livra cabinetelor medicilor de familie şi unităţilor sanitare în vederea începerii imunizărilor. Restul dozelor de vaccin vor fi distribuite la jumătatea lunii octombrie și în luna noiembrie pentru continuarea vaccinării antigripale gratuite a populației la risc”, anunță MS.

„Deși în această perioadă ne focusăm acțiunile în lupta cu noul coronavirus, anul acesta am reușit distribuția din timp, fără sincope de aprovizionare, a vaccinului gripal pentru demararea imunizării. Avem posibilitatea creșterii cantității de vaccin până la 4 milioane de doze, în funcție de evoluția epidemiologică și cerere”, a declarat ministrul Sănătății, Nelu Tătatru.

 

„Având în vedere situația epidemiologică, Ministerul Sănătății recomandă populației care nu intră în categoria de risc ridicat de îmbolnăvire să achiziționeze vaccinul în vederea imunizării. De asemenea, MS solicită unităților farmaceutice să se aprovizioneze din timp cu vaccin gripal”, mai transmis reprezentanții MS, care fac apel din nou la respectarea regulilor de igienă, care reprezintă o regulă esențială pentru prevenirea îmbolnăvirilor.

 

 

 

 

×
Subiecte în articol: vaccin gripal tetravalent