x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Prima tranșă de vaccin Johnson & Johnson a ajuns în România

Prima tranșă de vaccin Johnson & Johnson a ajuns în România

14 Apr 2021   •   10:13
Prima tranșă de vaccin Johnson & Johnson a ajuns în România
Sursa foto: Hepta

Primele 60.000 de doze de vaccin Johnson & Johnson au ajuns, miercuri dimineață, în România, și vor fi, momentan, stocate în depozit.

Transportul vine la o zi după ce producătorul a anunțat suspendarea distribuirii serului în Uniunea Europeană.

„Vaccinul Johnson&Johnson a ajuns în România! În această dimineață, în jurul orelor 6.40, au intrat în țară primele 60.000 de doze de vaccin Johnson&Johnson, prin Punctul de Trecere al Frontierei Nădlac II. Menționăm că, până în prezent, în Uniunea Europeană au fost autorizate patru vaccinuri împotriva COVID-19: Comirnaty (Pfizer), Moderna, Vaxzevria (AstraZeneca) și Janssen (Johnson&Johnson)”, arată CNCAV.

Administraţia Naţională a Alimentelor şi Medicamentului (FDA) din Statele Unite ale Americii, precum şi Centrele de Control al Bolilor (CDC) anunţau, marți, oprirea vaccinării cu serul produs de Johnson&Johnson, după ce șase persoane au dezvoltat o tulburare rară de coagulare a sângelui.

Coordonatorul campaniei de vaccinare din România, Valeriu Gheorghiță, a spus că experiența SUA este extrem de importantă în privința utilizării vaccinului Johnson&Johnson, dar așteaptă recomandarea Agenției Europene a Medicamentului. Astfel, dozele vor fi depozitate până va fi luată o decizie cu privire la administrarea lor.

 

×
Subiecte în articol: vaccin johnson&johnson vaccin anti-covid