x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Prima tranșă de vaccin Moderna va ajunge miercuri în România

Prima tranșă de vaccin Moderna va ajunge miercuri în România

12 Ian 2021   •   11:11
Prima tranșă de vaccin Moderna va ajunge miercuri în România

Prima tranșă de 14.000 de doze de vaccin Moderna va ajunge miercuri la Institutul Național de Cercetare-Dezvoltare Medico-Militară „Cantacuzino”, potrivit Comitetului național de coordonare a activităților privind vaccinarea împotriva COVID-19.

Transportul este asigurat de firma producătoare, iar dozele de vaccin vor fi aduse la București pe cale terestră.

Dozele urmează să fie depozitate la Centrul Național de Stocare și, ulterior, vor fi distribuite în centrele regionale și de vaccinare.

Centrul Naţional de Stocare a vaccinurilor împotriva COVID-19 din cadrul Institutului "Cantacuzino" este complet autorizat şi avizat de către Autoritatea Naţională a Medicamentului şi a Dispozitivelor Medicale din România.

Vaccinul Moderna trebuie administrat în două doze, la interval de 28 de zile, pentru persoane cu vârsta de peste 18 ani.

„Cele două variante de vaccinuri disponibile în UE sunt foarte asemănătoare. Eficacitatea celor două vaccinuri este aproximativ aceeaşi. Vaccinul BioNTech Pfizer are o eficacitate de 95% în prevenirea bolii COVID-19, în timp ce vaccinul Moderna are o eficacitate de 94,1%. Pentru niciunul dintre vaccinuri nu se poate spune, încă, măsura în care previn şi infecţia asimptomatică cu virusul SARS-CoV-2", potrivit comunicatului.

×
Subiecte în articol: moderna vaccin