x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Primăria Capitalei oferă persoanelor vulnerabile o masă caldă pe zi, în perioada stării de urgenţă

Primăria Capitalei oferă persoanelor vulnerabile o masă caldă pe zi, în perioada stării de urgenţă

23 Mar 2020   •   13:53
Primăria Capitalei oferă persoanelor vulnerabile o masă caldă pe zi, în perioada stării de urgenţă

Primăria Municipiului București (PMB) oferă o masă caldă pe zi persoanelor vârstnice, cu handicap, familiilor monoparentale sau celor cu venit minim pe economie. Serviciile sunt oferite la Cantina Socială Griviţa, aceasta fiind deschisă non-stop.

„Un alt proiect pe care îl vom vota astăzi se referă la o masă caldă oferită de Direcţia noastră Generală de Asistenţă Socială, pentru persoanele vulnerabile din Municipiul Bucureşti. Adresez rugămintea bucureştenilor care vor apela la Direcţia noastră Generală de Asistenţă Socială pentru a intra în acest program de masă caldă, să nu provoace înghesuială la cantinele noastre şi să respecte programarea făcută de către colegii noştri de la DGASMB”, a spus edilul Capitalei, Gabriela Firea, în cadrul ședinței Consiliului General am Municipiului București (CGMB).

Din categoriile care vor putea beneficia de această masă se numără:

-persoanele vârstnice
-persoanele adulte, încadrate în grad de handicap
-persoane fără adăpost
-persoane cu venit minim garantat
-persoane inactive pe piaţa muncii
-tinerii care părăsesc sistemul de protecţie a copilului
-familii monoparentale
-persoane de etnie rromă

Astfel, potrivit hotărârii adoptate luni de Primăria Capitalei, masa caldă va fi oferită la Cantina Socială Griviţa, din Sectorul 1.

Persoanele pot accesa, în perioada menţinerii stării de urgenţă, serviciile cantinei o dată pe zi, de luni până duminică. Alocaţia de hrană pentru o persoană pe zi se stabileşte la valoarea de 10 lei.

Starea de urgenţă în România se menţine până la jumătatea lunii aprilie, dacă preşedintele Klaus Iohannis nu o va prelungi. În România au fost înregistrate deja patru cazuri de decese, iar numărul persoanelor diagnosticate creşte alarmant.

Mediafax

×