x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Primăria Sectorului 2 va permite localurilor să își facă terase pe trotuar

Primăria Sectorului 2 va permite localurilor să își facă terase pe trotuar

29 Mai 2020   •   11:33
Primăria Sectorului 2 va permite localurilor să își facă terase pe trotuar

Primăria Sectorului 2 a anunțat că va permite localurilor să își facă terase pe trotuar, pentru a crea spații suplimentare de recreere și petrecere a timpului liber, scrie Antena 3.

”Proiectul meu de hotărâre prin care se modifică și completează condițiile privind modalitatea de funcționare a teraselor a fost votat în ședința Consiliului Local Sector 2.

Pentru a diminua efectele negative ale pandemiei COVID-19 asupra industriei HoReCa am inițiat proiectul prin care, pe raza sectorului 2, terasele se vor putea extinde și pe trotuarul aferent localului, fără a afecta circulația pietonilor.

În București sunt 31.000 de angajați din localuri și societăți de catering, care riscă să-și piardă locul de muncă. Acestora li se adaugă cei din hoteluri și personalul adiacent. Mai mult, odată cu deschiderea restaurantelor, terasele vor deveni spații mult mai sigure pentru noi toți, în această perioadă de criză sanitară. Prin acest proiect ajutăm industria HoReCa, cel mai greu încercat segment al economiei românești.

#Aca2ă susținem mediul privat, dar venim, în primul rând, în întâmpinarea locuitorilor din sectorul 2 prin această măsură. După două luni și jumătate de restricții, vom avea un spațiu suplimentar pentru recreere și petrecere a timpului liber”, se arată într-un comunicat. 

×