x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Primarul din Târgu Mureş vrea taxă pe murdărie

Primarul din Târgu Mureş vrea taxă pe murdărie

19 Ian 2011   •   15:09

Primarul municipiului Târgu Mureş, Dorin Florea, a anunţat, astăzi, într-o conferinţă de presă, că doreşte să introducă o taxă pe murdărie, pe care să o achite cei care nu respectă normele minime de civilizaţie, pornind de la cei care nu-şi toaletează copacii până la proprietarii caselor, care nu îşi renovează porţile şi faţadele clădirilor.

Dorin Florea a spus că cetăţenii trebuie să înţeleagă faptul că municipalitatea nu creşte taxele, ci impune o 'taxă pe murdărie', ea fiind destinată celor 1% dintre cetăţenii care dau dovadă de un comportament necivilizat prin faptul că nu îşi curăţă murdăria din faţa porţii sau aruncă pe stradă mucuri de ţigări, hârtii etc.

Edilul a subliniat că de această taxă - pe care o va propune în curând Consiliului Local Târgu Mureş - nu vor scăpa nici 'speculanţii imobiliari' care deţin numeroase proprietăţi în oraş, lăsate în paragină, nici cei săraci, care nu depun un minim de efort pentru a-şi face curat în preajma locuinţelor.

"Nu e corect să asistăm la nesfârşit la comportamentul unor concitadini, pe care pur şi simplu nu îi interesează, banalizează sau îşi bat joc de bunul-simţ al celorlalţi. De ani de zile îi atenţionăm, îi îndrumăm. Nu se poate să-ţi laşi proprietatea într-o abandonare, numai în scop de speculă imobiliară", a declarat primarul, potrivit Agerpres.

În viziunea edilului, taxa pe murdărie ar trebui să pornească de la 1.000 lei, iar dacă situaţia nu e remediată să se procedeze la confiscarea clădirilor respective. Pentru acest lucru însă edilul consideră că ar fi nevoie de o iniţiativă legislativă, care să permită municipalităţii să confişte proprietăţile lăsate în paragină.

×