x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Primele transferuri pe timp de noapte pe heliportul Spitalului Universitar de Urgenţă Bucureşti

Primele transferuri pe timp de noapte pe heliportul Spitalului Universitar de Urgenţă Bucureşti

31 Dec 2019   •   13:40
Primele transferuri pe timp de noapte pe heliportul Spitalului Universitar de Urgenţă Bucureşti

Pe heliportul Spitalului Universitar de Urgenţă Bucureşti (SUUB) au fost realizate luni primele transferuri pe timp de noapte. Este vorba despre doi pacienţi cu infarct miocardic acut, care au fost aduşi de la Craiova şi de la Tulcea.

Potrivit unui comunicat transmis de SUUB, în total, pe tot parcursul zilei de luni, şase pacienţi au fost transferaţi cu elicopterele SMURD la Spitalul Universitar de Urgenţă Bucureşti.

„Luni, 30 decembrie, au fost transferaţi cinci pacienţi cu infarct şi o pacientă cu pericardită hemoragică. Datorită heliportului, pacienţii au ajuns mult mai repede la spital şi este foarte important că timpul de transport a fost scurtat”, spune dr. Vlad Vintilă, medic primar cardiolog, citat în comunicat.

Starea pacienţilor transferaţi cu elicopterul la SUUB este stabilă, iar evoluţia este favorabilă, arată sursa citată.

De pe data 3 decembrie, când heliportul Spitalului Universitar de Urgenţă Bucureşti a devenit operaţional, şi până pe 30 decembrie, un număr de 13 pacienţi au fost transferaţi cu elicopterul.

Heliportul SUUB este singurul heliport medical în terasă din Bucureşti, autorizat pentru zboruri pe timp de zi şi de noapte, se menţionează în comunicatul citat.

AGERPRES

×
Subiecte în articol: heliport transfer pe timp de noapte