x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator UPDATE: S-a deschis primul centrul de vaccinare drive-thru din Capitală. Zeci de mașini la coadă

UPDATE: S-a deschis primul centrul de vaccinare drive-thru din Capitală. Zeci de mașini la coadă

de Alice Petrescu    |    29 Apr 2021   •   10:37
UPDATE: S-a deschis primul centrul de vaccinare drive-thru din Capitală. Zeci de mașini la coadă
Sursa foto: Lucian Alecu

Centru de tip drive-through din Capitală va funcționa în Piața Constituției zilnic, în intervalul orar 8.00-20.00. Centrul va dispune de patru fluxuri, iar vaccinul administrat va fi cel produs de compania Pfizer.

Cei care vor să se vaccineze trebuie să se prezinte  doar cu actul de identitate și chestionarul de triaj care poate fi completat anterior prezentării la vaccinare.

Vaccinarea se realizează fără programare în Platforma RoVaccinare, iar datele persoanelor vaccinate vor fi introduse, ulterior, în Registrul Electronic Național de Vaccinare.

Organizatorii anunță că agenții de îndrumare a traficului vor asigura fluidizarea accesului către zona de triaj, vaccinare și supraveghere post vaccinare, iar vaccinarea se efectuează fără a fi necesară părăsirea mașinii.

„În perioada de supraveghere, se emite adeverința de vaccinare iar medicul înscrie pe aceasta data la care se va efectua cea de a doua doză”, au mai transmis organizatorii.

Primul centru de tip drive-through a fost deschis în data de 24 aprilie la Deva, în Hunedoara, unde au fost vaccinate 3.239 de persoane. În data de 26 aprilie, a fost deschis al doilea centru de tip drive-through din România, în Cluj, fiind vaccinate 1.038 de persoane, iar miercuri a fost deschis cel de-al treilea centru în Arad, unde au fost vaccinate 40 de persoane în primele patru ore de la deschidere.

De asemenea, în București va fi organizat și un maraton al vaccinării, în primul weekend de după Paști, în perioada 7-9 mai. Vor fi organizate 40 de fluxuri de vaccinare la Sala Palatului și 10 fluxuri la Biblioteca Națională. Vaccinarea în cadrul maratonului se va face non-stop în cele 3 zile, iar pentru rapel va fi organizat un nou maraton după 21 de zile.

Foto Lucian Alecu - Jurnalul


 

×