x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Prinţul Charles face apel pentru salvarea pădurilor Contelui Dracula

Prinţul Charles face apel pentru salvarea pădurilor Contelui Dracula

27 Oct 2011   •   10:44
Prinţul Charles face apel pentru salvarea pădurilor Contelui Dracula

Printul Charles al Marii Britanii s-a alaturat campaniei de salvare a "padurilor de poveste" din Transilvania, informeaza The Telegraph. Padurile Transilvaniei, care au fost o sursa de inspiratie pentru legendele cu vampiri, sunt considerate ultimele paduri virgine ale Europei, noteaza publicatia britanica.

Asezarile din zonele transilvanene au ramas neschimbate de-a lungul timpului, iar padurile continua sa fie populate de ursi si lupi. Situatia s-ar putea schimba insa, din cauza cresterii economice rapide a Romaniei si a dezvoltarii industriei de cherestea, punand in pericol atat padurile cat si tradititiile si fauna din zona.

Printul Charles, care a achizitionat o casa intr-un sat din Transilvania, face un apel pentru salvarea padurilor din Romania, inainte ca acestea sa fie defrisate precum cele din Marea Britanie.

"In Transilvania, exista o legatura stransa intre natura si oameni. Aceasta relatie unica este extrem de importanta. Oamenii tanjesc dupa acel sentiment al apartenentei si al identitatii. Daca defrisarile vor continua, vom ramane fara paduri, iar oamenii vor regreta", a declarat mostenitorul coroanei britanice.

Legaturile Printului Charles cu tara noastra sunt chiar mai puternice decat am putea crede. Acesta a declarat recent, in cadrul unei emisiuni difuzate de Travel Chanel UK, ca, potrivit arborelui sau genealogic, este descendent al lui Vlad Tepes.

Asa se explica probabil si fascinatia printului Charles pentru Transilvania si traditiile ei, printul ajungand sa detina din 2006 incoace trei proprietati in Romania, prima dintre ele fiind ferma de la Viscri, veche de 150 de ani. Ultima sa achizitie este o casa cu cinci camere in satul Zalanpatak, despre care se spune ca a fost fondat de unul dintre stramosii sai valahi.


×