x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Prinţul Charles s-a întors în Transilvania.

Prinţul Charles s-a întors în Transilvania.

de Carmen Plesa    |    Raluca Cret    |    16 Mai 2011   •   10:34

Spre deosebire de anii trecuti, vizita Printului Charles din acest an a fost una privata, fara presa si fara tam-tam, astfel incat printul s-a putut bucura de ospitalitatea cu care este primit de fiecare data cand vine in Transilvania. Prima oprire a fost in localitatea Saschiz, unde a vizitat o fabrica de prelucrare a laptelui, construita de Fundatia Adept. Printul a discutat cu fiecare producator, dorind sa afle de la oamenii simpli dificultatile cu care se confrunta acestia. Zona Saschiz-Viscri este de altfel preferata altetei sale atunci cand vine in Romania, iar ultima vizita a fost acum doi ani, ocazie cu care a inaugurat un centru de procesare a produselor ecologice.

Potrivit unui comunicat de presa lansat de Fundatia Adept, printul Charles a laudat munca celor din Saschiz: "Am vizitat aceasta unitate de colectare si procesare pentru ca reprezinta o legatura esentiala intre natura, peisaj si comunitatea locala, asigurand prosperitatea economica prin protejarea biodiversitatii naturale. Felicit munca Fundatiei ADEPT si a finantatorului Innovation Norway in efortul lor de a construi aceste microunitati. Centrele de colectare a laptelui aduc un plus de venit in opt comune din zona Tarnava Mare. Sper ca modelul de fata sa fie replicat si in alte regiuni din Romania si sa ajute la supravietuirea comunitatilor si peisajelor bogate si valoroase din tara'.

Dupa vizita de aproximativ o ora, alteta sa a luat drumul spre Covasna, unde era asteptat la castelul Kalonky de la Miclosoara. Potrivit Hotnews, Printul Charles va avea maine o intilnire neoficiala cu ministrul Turismului, Elena Udrea, in judetul Covasna, intrevederea avand caracter neoficial.Printul Charles ar putea vizita si Valea Zalanului, din judetul Covasna, unde are o casa.

×