x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Prison nose break. Şapte deţinuţi de la Penitenciarul Ploieşti s-au luat la bătaie şi au ajuns la spital

Prison nose break. Şapte deţinuţi de la Penitenciarul Ploieşti s-au luat la bătaie şi au ajuns la spital

25 Iul 2011   •   11:18

Sapte detinuti de la Penitenciarul Ploiesti au fost raniti, luni dimineata, dupa ce s-au luat la bataie din cauza unui conflict mai vechi, toti sapte fiind transportati la Unitatea de Primiri Urgente a Spitalului Judetean de Urgenta (SJU) din municipiu, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Potrivit purtatorului de cuvant al Penitenciarului Ploiesti, Cristina Comnea, cei sapte detinuti, dintre care patru condamnati pentru omor, s-au luat la bataie pe fondul unor conflicte mai vechi luni, in jurul orei 09.00, in momentul in care s-au deschis portile catre curtile de plimbare ale inchisorii.

In urma altercatiei, toti cei sapte detinuti au suferit leziuni la gat, la cap si la membrele inferioare, fiind transportati la Unitatea de Primiri Urgente a Spitalului Judetean de Urgenta din Ploiesti.

Reprezentantii Spitalului Judetean de Urgenta din Ploiesti au declarat ca unul dintre detinutii implicati in altercatie va fi trimis la Spitalul Penitenciar Rahova din Bucuresti, avand o fractura la gamba.

Un alt detinut a suferit rani la cap si este in continuare supus unor investigatii. Ceilalti cinci detinuti implicati in bataia de la Penitenciarul Ploiesti vor fi trimisi inapoi in penitenciar, suferind leziuni minore.

Cristina Comnea a declarat ca in urma incidentului cei sapte detinuti implicati in bataie vor aparea in fata Comisiei de disciplina, iar aceasta le-ar putea modifica regimul de detentie.

Cei sapte sunt detinuti in prezent in regim semideschis, ceea ce presupune ca pot participa la activitati de reintegrare sociala in cadrul penitenciarului, au un program de munca, usile camerelor de detentie sunt deschise dupa un anumit program, detinutii avand posibilitatea de a iesi din celule si de a se plimba in zonele special amenajate in incinta penitenciarului.

×
Subiecte în articol: prison break bataie penitenciar