x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Propunere inedită din partea PSD. „O taxă tip Robin Hood pe supra-profitul distribuitorilor de gaze”

Propunere inedită din partea PSD. „O taxă tip Robin Hood pe supra-profitul distribuitorilor de gaze”

26 Iun 2020   •   14:42
Propunere inedită din partea PSD. „O taxă tip Robin Hood pe supra-profitul distribuitorilor de gaze”

Liderii PSD au propus în Parlament „o taxă tip Robin Hood pe supra-profitul distribuitorilor de gaze, pentru că românii nu trebuie să plătească factura incompetenței liberale”, se arată într-o postare pe pagina de Facebook a social-democraților.

 

„Guvernarea Orban a sufocat economia și a stabilit un record negru de 10 mii de șomeri pe zi la final de mai. Numărul locurilor de muncă distruse va ajunge la peste 600.000 la final de iunie, iar ceea ce e mai rău abia acum urmează”, se arată în postarea PSD.

Social-democrații susțin că euro e cotat aproape de 5 lei în a doua parte a anului, „deci vor veni scumpiri masive”.

„Oamenii nu mai au economii din care să trăiască. PNL le-a promis românilor că facturile la gaze scad în urma liberalizării, dar marii furnizori străini mențin prețurile mărite. De aceea, PSD a propus în Parlament o taxă tip Robin Hood pe supra-profitul distribuitorilor de gaze. Românii nu trebuie să plătească factura incompetenței liberale”, se mai arată în postare.

Guvernul a luat, în ședința de joi, măsuri pentru a definitiva liberalizarea pieţei gazelor naturale.

„Sunt convins că această liberalizare va duce la o scădere cu un procent între 10-15% şi mă aştept ca în perioada imediat următoare, în cursul lunii iulie, cel mai târziu la începutul lunii august, acest lucru să se vadă şi în facturile cetăţenilor”, a declarat ministrul Economiei, Virgil Popescu.

 

×
Subiecte în articol: psd taxa robin hood