x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Protest în Capitală: Taximetriştii cer tarife mai mari

Protest în Capitală: Taximetriştii cer tarife mai mari

de Departamentul Online    |    01 Noi 2011   •   06:46
Protest în Capitală: Taximetriştii cer tarife mai mari

Miting de protest in Piata Constitutiei din Bucuresti. Taximetristii cer ca tariful practicat sa revina la cifra din 2008, mai exact la 1,95 lei pe kilometru. In plus, ei vor ca acest tarif sa fie in raport direct cu coeficientul de inflatie. Mitingul va avea loc intre orele 10:00 si 15:00.

De asemenea, taximetristii mai cer eliminarea obligativitatii dispecerizarii si reglementarea separata a activitatii acestora, amenajarea si amplasarea statiilor de taxi numai pe domeniul public, astfel incat accesul taximetristului la clientela sa fie asigurat in mod egal si nediscriminatoriu.

"Conform prevederilor statutare ce stau la baza infiintarii ONG-urilor semnatare, am inaintat tuturor institutiilor publice abilitate sa administreze, coordoneze si controleze aceasta activitate, scrisori si documente menite sa impiedice aparitia tuturor disfunctionalitatilor din cauza carora, in prezent, activitatea de transport in regim de taxi se desfasoara haotic, astfel incat, atat nivelul de siguranta al participantilor la trafic, cat si siguranta pasagerilor, sunt la un nivel minim garantat. Nu mai vorbim de prestatori, iar transportatorii si taximetristii au ajuns in pragul falimentului", se mentioneaza intr-un comunicat al Sindicatului National al Taximetristilor Independenti si al Asociatiei Nationale a Transportatorilor si Taximetristilor Independenti.

Organizatorii protestului reamintesc ca in anul 2008 a fost organizat un protest similar, care a vizat aceleasi subiecte.

"Odata cu inceperea mandatului primarului general actual, Sorin Oprescu, s-au initiat o serie de intalniri in cadrul carora discutiile purtate s-au facut pe teme identice. In prezent, la trei ani distanta si asteptare, dorim sa-i transmitem public primarului general faptul ca legea nu se aplica dupa ureche, iar in momentul de fata, datorita interpretarilor gresite a unor prevederi legale, activitatea de taxi este falimentata, iar mii de taximetristi, impreuna cu familiile acestora, sunt sau vor ramane fara venituri viitoare. Motive pentru care insistam public ca, in cel mai scurt timp si pana la o eventuala modificare sau schimbare legislativa, solicitarilor noastre sa li se raspunda conform prevederilor prezentei legi in vigoare, adica sa fie solutionate", se subliniaza in comunicatul citat de Agerpres.

In caz contrar, cele doua organizatii afirma ca vor organiza un mars in Bucuresti, in jurul datei de 15 noiembrie 2011.

×