x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator UPDATE Proteste în mai multe orașe din țară împotriva noilor restricții. Sancțiuni pentru manifestanți

UPDATE Proteste în mai multe orașe din țară împotriva noilor restricții. Sancțiuni pentru manifestanți

29 Mar 2021   •   12:18
UPDATE Proteste în mai multe orașe din țară împotriva noilor restricții. Sancțiuni pentru manifestanți

În mai multe orașe din țară s-au desfășurat proteste împotriva noilor restricții impuse pentru limtarea răspândirii virusului SARS-CoV-2. Astfel, circulația este interzisă după ora 20.00 în localitățile unde rata de incidență depășește 4/1.000 de locuitori. În zonele unde aceasta este mai mare de 7/1.000 de persoane, magazinele se închid la ora 18.00.

Manifestațiile au avut loc în 24 de orașe, iar în 7 localități numărul protestatarilor a depășit totalul prevăzut în situații de urgență, respectiv 100 de persoane. Au fost aplicate 219 de amenzi, a căror valoare s-a ridicat la 99.000 de lei.

Nu au fost înregistrate incidente de natură să tulbure ordinea publică.

Jandarmeria a aplicat 29 de sancțiuni contravenționale, în valoare de 14.000 lei, numai în Capitală, protestele desfășurându-se în Piaţa Universităţii şi Piaţa Victoriei.

Sibiu

În urma protestului organizat, diminează, în acest oraș, jandarmii îi verifică pe protestatari pentru a aplica amenzi. La manifestație au particiipat aproximativ o sută de peresoane. Acesta a avut loc în jurul orei 4.00.

"În legătură cu manifestaţia publică de protest care a avut loc azi-noapte, în municipiul Sibiu: Protestul s-a desfăşurat fără incidente, a fost organizat fără respectarea prevederilor legale, în consecinţă, în perioada imediat următoare vor fi aplicate sancţiuni contravenţionale atât organizatorilor, cât şi participanţilor, în conformitate cu legislaţia în vigoare. În continuare, se fac verificări pentru identificarea persoanelor care au încălcat normele legale în vigoare, în vederea luării măsurilor ce se impun", transmite Floriana Picioiu, purtător de cuvânt al Jandarmeriei Sibiu.

Timiș

Câteva sute de oameni au protestat, azi-noapte, la Timișoara. Manifestația a fost organizată pe rețelele de sociializare și nu a fost autorizată de autorități. 

Cetățenii orașului s-au adunat în Piaţa Victoriei şi au mers spre Prefectură, Catedrală, apoi la locuinţa primarului Dominic Fritz, cerându-i demisia.
Participanţii au fost supravegheaţi de forţele de ordine, iar manifestaţia s-a încheiat fără incidente. 

Arad

Sute de tineri au participat, noaptea trecută, la un protest spontan în Arad, față de noile restricții. Aceștia s-au adunat în Piaţa Revoluţiei, unde au scandat "Libertate", "Fără mască" sau "Ieşiţi din casă dacă vă pasă". 

În jurul orei 1.00, în centrul Aradului se aflau peste 400 de persoane, care s-au oprit în faţa Spitalului Judeţean. Pe tot traseul, ei au fost însoţiţi de maşini care claxonau.Protestul a durat până în jurul orei 2.30 şi a fost supravegheat de forţe de ordine.

Prima manifestație s-a desfășurat la Arad împotriva restricţiilor a avut loc, vineri, când au participat peste 50 de persoane.

Constanța

Sute de persoane au manifestat, aseară, la Constanța împotriva noilor măsuri de prevenire a răspândirii COVID-19. 

Protestatarii au scandat "Masca jos", "Jos Guvernul", "Libertate te iubim, ori învingem, ori murim", "Jos criminalii" ș au cântat imnul național "Deşteaptă-te române" în fața Instituției Prefectului. Aceștia s-au deplasat apoi la Casa de Cultură.

Manifestația a fost iniţiată pe o rețea de socializare. 

Majoritatea persoanelor erau tineri și nu au purtat măşti de protecţie. Acţiunea a avut loc sub supravegherea poliţiştilor şi jandarmilor.

Galați

Circa 500 de oameni au protestat timp de patru ore, noaptea trecută, împotriva noilor restricții. 

Protestul a fost neautorizat ș a pornit din cartierul Ţiglina, după care au pornit pe bulevardul Brăilei, până în faţa sediului Prefecturii Judeţului Galaţi.
Protestarii au cerut prezenţa prefectului, care însă nu a venit la fața locului. Aceștia s-au deplasat apoi pe bulevardul Brăilei, pe carosabil, până în faţa Spitalului Judeţean "Sf. Andrei" din Galaţi, unde se află cea mai mare secţie ATI pentru pacienţii COVID.

Manifestanţii au rămas mult timp în faţa spitalului, fără a bloca ambulanţele.

În jurul orei 1,30, protestul a încetat.
 

 

×
Subiecte în articol: proteste restricţii COVID