x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Raed Arafat: Guvernul a stabilit noile reguli care trebuie aplicate pe litoral!

Raed Arafat: Guvernul a stabilit noile reguli care trebuie aplicate pe litoral!

29 Iul 2020   •   22:12
Raed Arafat: Guvernul a stabilit noile reguli care trebuie aplicate pe litoral!

Raed Arafat a anunțat, miercuri, de la Palatul Victoria, care sunt măsurile adoptate de Guvern pentru limitarea răspândirii noului coronavirus. Deşi iniţial se vorbea de impunerea unei distanţări fizice pe litoralul românesc pentru toate persoanele care nu fac parte din aceeaşi familie, Arafat a anunţat că Guvernul a eliminat aceste măsuri din Hotărârea de Guvern, precizează Antena3.

„Nu mai este în Hotărârea de Guvern. A fost o propunerere care a fost aprobată în cadrul CNSU, a avut logica ei, a fost discutată inclusiv în grupul de suport tehnico-științific, însă după analiza actelor normative care deja existau, ordinul ministrului Sănătății, în acest sens, s-a constatat că există regulamente suficiente care să fie aplicate pe zona plajei, cu condiția ca ele să fie respectate, drept pentru care nu s-a mai inclus în Hotărârea de Guvern o prevedere pentru plaje”, a declarat Arafat, după şedinţa de guvern.

Șeful DSU a precizat că este posibil, totuși, să se revină cu alte prevederi pentru anumite amplasamente din zona plajelor și din zona litoralului și din alte zone din alte județe care să stabilească exact orarul de lucru și care sunt restricțiile și condițiile acolo.

Fără dans!

„Acest lucru se menționează ca interacțiune fizică, ce înseamnă inclusiv dansul. Deci, în locațiile care vor avea restricții pe programul lor, pot fi puse și astfel de restricții la decizia Comitetului național pentru situații de urgență. Oricum, dacă vrem să luăm regulile actuale impuse prin ordinele ministrului Sănătății în comun și cu alți miniștri, dansul în spațiile respective oricum nu este permis. Faptul că s-a întâmplat și au fost interacțiuni între persoane, asta a fost o chestiune care a fost interpretată că se poate pentru că nu s-a scris clar acest lucru”, a subliniat Arafat.

Hotărârea de guvern

Hotărârea privind modificarea măsurilor care se aplică în starea de alertă a fost adoptată în ședința de miercuri a Guvernului. Din hotărâre au fost eliminate restricțiile privind plajele.

Potrivit hotărârii adoptate, „purtarea măștii de protecție, astfel încât să acopere nasul și gura, este obligatorie pentru toate persoanele care au împlinit vârsta de 5 ani, prezente în spațiile publice deschise, cum ar fi piețele, târgurile, zonele de așteptare (stații de autobuz, peroane și altele asemenea), falezele, zonele în care se desfășoară serbări publice sau pelerinaje, exteriorul obiectivelor turistice, în anumite intervale orare, stabilite prin hotărâre a comitetului județean/al Municipiului București pentru situații de urgență”.

Conform acesteia, spațiile și intervalele orare se stabilesc, la propunerea direcției de sănătate publică, luând în considerare probabilitatea prezenței concomitente a unui număr mare de persoane în spațiile și în intervalele orare respective.

×
Subiecte în articol: reguli litoral