x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Răfuială în direct marca Băsescu

Răfuială în direct marca Băsescu

de Adriana Duţulescu    |    24 Feb 2011   •   17:02
Răfuială în direct marca Băsescu
Sursa foto: Karina Knapek/Jurnalul National

153547-base2.jpg
Traian Băsescu s-a răfuit, în direct, cu ziariştii, la conferinţa de presă organizată aseară la Palatul Cotro­ceni. A început prin a-i lua pe aceştia peste picior. "Fiind probleme de interes euro­pean cu o reflectare pu­ternică în ceea ce trebuie să se întâmple în Ro­mânia, sunt convins că nu sunt de in­teres pentru dumneavoastră, dar eu am obligaţia să-mi fac datoria de a le aduce la cunoştinţa publicului, urmând ca dumneavoastră să faceţi ce vreţi cu aceste puncte de vedere. Nu sunt de importanţa unor situaţii dramatice, ca divorţul lui Irinel. Sunt lucruri mult mai simple astea şi cred că nu vă interesează", a spus ironic Băsescu.

Apoi, când au început întrebările din partea presei, Băsescu a devenit din ce în ce mai nervos la cele care aveau legătură cu premierul Emil Boc. Băsescu s-a răstit la ziarista Corina Drăgotescu, a acuzat-o că trage concluzii în stil Vântu şi a ironizat-o că n-a înţeles nimic din lunga lui expunere privind binefacerile noului Cod al Muncii. După ce şi-a terminat răfuiala televizată cu realizatoarea tv, a refuzat să-i mai răspundă la o a doua întrebare. Într-o revenire ulterioară a dialogului, întrebat fiind dacă Emil Boc e o soluţie pe termen mediu pentru nevoile României, şeful sta­tului a acuzat-o de vulgaritate şi indecenţă pe angajata postului Realitatea TV şi a refuzat, din nou, scrâşnit, să-i mai răspundă, după ce iniţial o anunţase că face o concesie. În prealabil acuzase din nou "dezinformarea practicată de trusturile Rea­litatea şi Intact", motiv pentru care a refuzat să răspundă şi la întrebarea Jurnalului Naţional despre intenţiile sale de a numi un premier technocrat în locul lui Emil Boc. "Nu e cazul să discutăm asta aici", a spus Băsescu, după care a declarat închisă conferinţa de presă. Corina Drăgotescu a declarat ulterior că, din punctul ei de vedere, a fost doar un incident regretabil, dintr-o serie mai lungă, generat de faptul că s-a autocaracterizat drept "femeie disciplinată", dupa ce în prea­labil remarcase cu maliţiozitate ca preşedintelui Ro­mâniei îi plac femeile disciplinate.

În cadrul conferinţei de presă, Băsescu a declarat ca susţine adopta­rea noului Cod al Muncii prin asu­marea răspunderii guvernamentale, fiind "un suporter" al acestei proceduri, chiar cu riscul demiterii  Guvernului. Întrebat dacă are şi soluţii în ca­zul în care Guvernul va fi demis printr-o moţiune de cenzură depusă de Opoziţie ca urmare a asumării răs­punderii, Traian Băsescu a răs­puns: "Eu nu rămân niciodată fără solu­ţii". Şeful statului a susţinut că noul Cod al Muncii va face România mai atractivă pentru investitori.

×