x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator RAS apreciază modul de comunicare a CNCAV în privința dezinformărilor despre vaccinarea anti-COVID

RAS apreciază modul de comunicare a CNCAV în privința dezinformărilor despre vaccinarea anti-COVID

10 Feb 2021   •   22:42
RAS apreciază modul de comunicare a CNCAV în privința dezinformărilor despre vaccinarea anti-COVID
Sursa foto: Lucian Alecu

Sistemul European de Alertă Rapidă (RAS) a apreciat modul de comunicare al Comitetului Național de Coordonare a Activităților privind Vaccinarea împotriva COVID-19 (CNCAV), în cadrul unei videoconferințe despre dezinformările în contextul campaniilor de vaccinare.

Videoconferința a fost organizată la începutul lunii februarie 2021 și au fost discutate narativele dezinformării în contextul campaniilor de vaccinare.

RAS a apreciat modul de comunicare a CNCAV.

Evaluarea Diviziei de Comunicare Strategică a Serviciul European de Acțiune Externă (SEAE) a urmărit atât perspectiva informațiilor comunicate pe platforma ROVaccinare, cât și calitatea datelor diseminate în spațiul public.

„Capacitatea României de a gestiona campania de vaccinare și a autorităților responsabile de a fi „hands on“, în special în contextul fenomenului dezinformării, a fost, de asemenea, remarcată în cadrul reuniunii. La rândul lor, reprezentanții Comisiei Europene au apreciat platforma, în contextul în care aceștia continuă să dezvolte activitățile de tip „myth busting“ pe secțiunile website dedicate ale CE”, a afirmat Lutz Guellner, șeful Diviziei de Comunicare Strategică a Serviciului European de Acțiune Externă (SEAE).

Criteriile de evaluare au avut în vedere respectarea calendarului editorial pentru Consiliul UE, Consiliul European și comunicarea Comisiei Europene, materialele de promovare și elementele de identitate vizuală ale campaniei de vaccinare în rândul populației.

Astfel, reprezentanții Comisiei Europene au apreciat modul în care au fost gestionate informațiile apărute în contextul fenomenului de dezinformare și modul de reacție al autorităților responsabile pentru combaterea știrilor false.

De asemenea, a fost apreciat conținutul editorial al platformei de informare, armonizat principiilor de comunicare stabilite la nivel european.

 

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: cncav