x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Rata de confirmare a noilor tulpini de COVID-19 depășește 70%

Rata de confirmare a noilor tulpini de COVID-19 depășește 70%

10 Iun 2021   •   12:21
Rata de confirmare a noilor tulpini de COVID-19 depășește  70%

Aproape 1.500 de infectări cu noile tulpini ale coronavirusului au fost confirmate în România până în 6 iunie. Rata de confirmare a secvențierilor a depășit 70%.

Institutul Naţional de Sănătate Publică (INSP) a transmis, joi, că până pe 6 iunie au fost raportate la INSP 2.087 secvențieri.

Au fost confirmate 1.490 cazuri cu variante ale SARS-CoV-2 care determină îngrijorare (VOC), din care 1.437 sunt varianta britanică, 10 - sud-africană, 17 braziliană și 26 cea indiană.

Până la data de 6 iunie 2021 rata de confirmare cu VOC a fost de 71%.

Au fost înregistrate și comunicate la INSP-CNSCBT 30 decese confirmate cu variante ale SARS-CoV-2 care determină îngrijorare.

În ce privește cazurile confirmate cu varianta Delta (cea indiană), 3 cazuri provin dintr-un focar din Colonia Bod, județul Brașov, și sunt cetățeni indieni. Un caz provine dintr-un focar familial din București, 1 caz, cetățean român, bărbat în vârstă de 58 de ani, provine dintr-un focar din Dolj, 13 cazuri provin din focarul din orașul Popești-Leordeni: 11 sunt cetățeni indieni, unul este cetățean român, iar altul este cetățean român. Două cazuri sunt cetățeni indieni și provin dintr-un focar cu 17 cazuri COVID-19 din Dobroești, județul Ilfov. Un caz provine dintr-un focar familial cu 2 cazuri COVID-19 din București, 1 caz din Dâmbovița, 2 cazuri din Dolj provin dintr-un focar familial, iar 2 cazuri din județul Argeș și, respectiv Arad, din care ultimul este cetățean indian, dar care locuiește în România de 2 ani.

INSP precizează că nu se poate vorbi despre transmitere comunitară, în România, a variantei Delta.

Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) a schimbat sistemul de denumire pentru variantele COVID-19. OMS folosește literele greceşti pentru a se referi la variantele detectate pentru prima dată în ţări precum Marea Britanie, Africa de Sud şi India. Varianta britanică este etichetată ca Alpha, ca Beta cea sud-africană şi cea indiană ca Delta.

Mediafax

×
Subiecte în articol: COVID tulpini