x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Razii ale Poliţiei pe autostrăzi: 30 de şoferi au fost prinşi drogați în această vară

Razii ale Poliţiei pe autostrăzi: 30 de şoferi au fost prinşi drogați în această vară

17 Oct 2020   •   12:00
Razii ale Poliţiei pe autostrăzi: 30 de şoferi au fost prinşi drogați în această vară

30 de şoferi au fost prinşi drogați în această vară conducând pe autostrăzi. Numărul accidentelor produse pe autostrăzi a scăzut cu 43%, iar cel al persoanelor decedate în astfel de accidente cu 47%.

Polițiștii Brigăzii Autostrăzi din Inspectoratul General al Poliției Române informează că, vara aceasta, numărul accidentelor rutiere produse pe autostrăzi a scăzut cu 43%, al persoanelor decedate în astfel de accidente cu 47% și al răniților cu 46%.

În perioada iunie – august 2020, polițiștii de la autostrăzi au dat 15.669 amenezi și au reținut 1.154 de permise de conducere.

Pentru încălcarea regimului legal de viteză cu mai mult de 50 de km/h, au fost date 974 de amenzi contravenționale, în fiecare caz fiind reținut permisul șoferului pentru 90 de zile.

Pentru conducerea sub influența unor substanţe psihoactive, au fost constatate 30 de infracțiuni, fiind constatate și 36 de fapte de conducere sub influența alcoolului.

De asemenea, au fost constatate 69 de fapte de conducere sub influenţa băuturilor alcoolice sub limita prevăzută de lege pentru a fi infracțiune (0,80 g/l alcool pur în sânge), în aceste situații fiind aplicate sancțiuni contravenționale.

În urma acestor activități, numărul accidentelor rutiere produse pe autostrăzi a scăzut cu 43%, al persoanelor decedate în astfel de accidente cu 47% și al răniților cu 46%, față de aceeași perioadă a anului trecut.

De exemplu, în 2 iunie, pe autostrada A1 Bucureşti - Piteşti au fost prinși doi bărbați, în timp ce se aflau într-o autotutilitară, iar la controlul asupra încărcăturii au fost descoperite 80.460 de pachete de ţigări, pentru care nu deţineau acte de provenienţă. În cauză a fost întocmit dosar penal pentru contrabandă.

În 7 august, un bărbat a fost depistat conducând pe autostrada A1 Rm. Vâlcea – Deva având în aerul expirat o alcoolemie de 0,07 mg/l. De asemenea, la testarea cu aparatul DRUGTEST, a rezultat că acesta se afla sub influența substanțelor psihoactive. A fost întocmit dosar de cercetare penală.

La data de 21 august, a fost depistat, pe Autostrada A1, la km 542, un bărbat care a condus un autoturism în timp ce se afla sub influența unor substanțe psihoactive, fapt ce reiese din rezultatul testului cu aparatul DRUGTEST, care a indicat faptul că acesta ar fi consumat cannabis. A fost întocmit dosar de cercetare penală.

De asemenea, șoferul unui autoturism a fost depistat pe autostrada A2, în timp ce conducea cu viteza de 233 km/h.

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: razii autostrazi