x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Reacția fostul ministru Alexe, după anunțul DNA, care îl acuză de luare de mită: Nu am cerut și nu am luat foloase necuvenite

Reacția fostul ministru Alexe, după anunțul DNA, care îl acuză de luare de mită: Nu am cerut și nu am luat foloase necuvenite

04 Ian 2021   •   17:36
Reacția fostul ministru Alexe, după anunțul DNA, care îl acuză de luare de mită: Nu am cerut și nu am luat foloase necuvenite

Fostul ministru al Mediului Costel Alexe, pe numele căruia DNA a cerut începerea urmăririi penale, spune nu a cerut și nu a luat în întreaga activitate publică foloase necuvenite cu încălcarea legii.

„Am aflat cu surprindere și am luat act de comunicatul Direcției Naționale Anticorupție privind propunerea începerii urmăririi penale îndreptată împotriva mea. Vreau să precizez următoarele: am încredere în actul de justiție și îmi doresc cât mai repede finalizarea acestui demers care va statua exact realitatea: nu am cerut și nu am luat în întreaga mea activitate publică foloase necuvenite cu încălcarea legii”, transmite Costel Alexe.

El precizează că nu va face nicio referire publică la această situație în acest moment al demersului judiciar.

„Vă asigur că în perioada următoare voi studia acuzațiile care îmi sunt aduse și voi oferi toată cooperarea și transparența mea în fața organelor judiciare”, conchide Alexe.

DNA cere să fie începută urmărirea penală față de un fost ministru, cercetat pentru luare de mită și instigare la delapidare. Potrivit unor surse judiciare, este vorba de Costel Alexe, fostul ministru al Mediului, în prezent președinte al Consiliului Județean Iași.

Procurorul șef al Direcției Naționale Anticorupție a transmis procurorului general al PÎCCJ referatul cauzei, pentru sesizarea președintelui României pentru formularea cererii de efectuare a urmăririi penale față de un fost deputat în Parlamentul României, la data faptelor având funcția de ministru. Acesta este acuzat de luare de mită și instigare la delapidare.

Surse judiciare au declarat, pentru MEDIAFAX, că este vorba de Costel Alexe, fostul ministru al Mediului din Guvernul Orban, în prezent președinte al Consiliului Județean Iași.

Potrivit DNA, în perioada martie-aprilie 2020, cel acuzat ar fi pretins, în mod direct, de la managerul unui combinat siderurgic, mai multe produse din tablă în legătură cu îndeplinirea atribuțiilor sale de serviciu referitoare la alocarea cu titlu gratuit către fabrica respectivă a certificatelor de emisii de gaze cu efect de seră și la monitorizarea măsurilor luate de această societate comercială pentru închiderea unui depozit de deșeuri neconforme.

„Foloasele respective, în cantitate de 22 tone (aprox.103.000 lei), ar fi fost primite în datele de 23 aprilie 2020 și 07 iulie 2020, la punctul de lucru al unei societăți comerciale administrată de o rudă de-a sa”, arată DNA.

 

×
Subiecte în articol: costel alexe