x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Reacția politicienilor români, după atentatul de la Nisa: S-a atins o limită care impune măsuri ferme

Reacția politicienilor români, după atentatul de la Nisa: S-a atins o limită care impune măsuri ferme

29 Oct 2020   •   15:05
Reacția politicienilor români, după atentatul de la Nisa: S-a atins o limită care impune măsuri ferme

S-a atins o limită care impune măsuri ferme împotriva celor care devin, din nefericire, o amenințare pentru cetățenii europeni, spune liderul PMP, Eugen Tomac, după atentatul terorist de la Nisa.

„Atacul terorist de la Nisa obligă Uniunea Europeană să-și revizuiască urgent abordarea în ceea ce privește acest nou tip diabolic de amenințare la adresa cetățenilor. Condamn cu toată forța acest atac barbar împotriva unor oameni nevinovați ce se aflau în Catedrala Notre Dame din Nisa. Orice suspect cu simpatii fandamentaliste trebuie îndepărtat de pe teritoriul UE. S-a atins o limită care impune măsuri ferme împotriva celor care devin, din nefericire, o amenințare pentru cetățenii europeni”, scrie pe Facebook Eugen Tomac.

Și președintele USR, Dan Barna, reacționează.

„Îmi exprim solidaritatea cu cetățenii francezi afectați din nou de flagelul terorismului și al radicalizării. Atacurile de astăzi arată că suntem încă departe de înlăturarea acestor provocări cu care ne confruntăm de mult prea mult timp și pe care le putem elimina doar împreună. Uniunea Europeană și întreaga lume trebuie să lupte pe aceleași voci și cu aceleași arme pentru ca astfel de manifestări să rămână definitiv în urmă. Extremismul de orice fel, religios sau politic, nu își are locul în societățile noastre”, afirmă Barna.

Un atacator înarmat cu un cuțit a ucis trei persoane, printre care și o femeie care a fost decapitată, și a rănit alte câteva joi, într-o biserică din orașul francez Nisa.

 

×
Subiecte în articol: Dan Barna