x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Reacția spitalului, după dezvăluirile șocante din ATI Sibiu: Drumul de la eroism la incompetență

Reacția spitalului, după dezvăluirile șocante din ATI Sibiu: Drumul de la eroism la incompetență

08 Mar 2021   •   16:38
Reacția spitalului, după dezvăluirile șocante din ATI Sibiu: Drumul de la eroism la incompetență

Drumul de la eroism la incompetență se parcurge cu viteza redactării unui titlu de impact în presă, transmit reprezentanții Spitalului Clinic Județean de Urgență Sibiu, după dezvăluirile șocante ale unui fost angajat, care spune că la ATI s-au omorât oameni în stare gravă, cu COVID-19, scrie Mediafax.

Reprezentanții Spitalului Clinic Județean de Urgență Sibiu spun că activitatea zonei roșii ATI este organizată după proceduri stricte cu privire la alocarea de personal și conduita terapeutică, care este stabilită de către medici, iar acuzațiile prin care se afirmă că decesele unor pacienți au fost cauzate de deficiențe terapeutice trebuie dovedite prin probe și analizate de către persoanele care înțeleg procedurile medicale de specialitate și nu prin prisma unor sesizări anonime.

Cu toate acestea, conducerea SCJU Sibiu s-a autosesizat și va demara o anchetă cu privire la activitatea secției ATI-Covid, pentru a identifica și remedia eventualele probleme.

„De la începutul pandemiei, până în prezent (08.03.2021) în cadrul secției ATI Covid au fost internați 570 de pacienți dintre care 152 au fost transferați înapoi pe secția de proveniență cu o evoluție favorabilă a stării de sănătate (secția ATI nu face o externări), 397 au decedat, iar 21 sunt internați în prezent. Subliniem că în secția ATI ajung pacienții în stare foarte gravă, care necesită suport respirator. Procedurile și protocoalele privind gestionarea pandemiei sunt într-o continuă dinamică și sunt adaptate permanent pentru a corespunde cât mai bine specificului dintr-un moment sau altul și a asigura cele mai bune condiții de internare și tratament pentru pacienți”, se arată în comunicatul transmis luni de reprezentanții Spitalului Clinic Județean de Urgență Sibiu.

Potrivit acestora, pandemia de COVID-19 a fost, la momentul debutului său, „o ecuație cu multe necunoscute”, în timpul căreia personalul medical și autoritățile s-au confruntat cu un virus nou și agresiv care, a modificat, în mod hotărâtor, activitatea întregului spital, implicit a secției ATI.

„Personalul din cadrul secției ATI duce permanent o luptă contra-cronometru în cursa de salvare a cât mai multe vieți omenești. Din păcate, acest lucru nu a fost mereu posibil. Mulți pacienți, cu forme foarte grave, ajunși în ATI, nu au putut fi salvați, deși medicii au făcut tot ceea ce este omenește posibil”, mai spun cei de la SCJU Sibiu.

Aceștia dau asigurări că personalul medical din toate secțiile implicate în gestionarea pandemiei precum și personalul întregului spital își respectă meseria și îi tratează pe pacienți profesionist.

„Generalizarea acuzațiilor formulate aduce atingere prestigiului personal si profesional al celor implicați în activitatea zilnică din cadrul secție ATI –Covid unde se duce o luptă permanentă pentru viață. Ne dorim ca, în urma cercetărilor care vor fi realizate la nivelul spitalului și organelor abilitate, opinia publică să cunoască adevărul”, mai spun ei.

Un fost angajat de la Terapie Intensivă COVID, din cadrul Spitalului Clinic Județean de Urgență Sibiu a povestit, pentru publicația locală Turnu Sfatului, că pacienți în stare gravă cu COVID-19 au fost legați de mâini și de picioare, ignorați de cadrele medicale, sedați, astfel că au murit sufocați.

Prim-procurorul Parchetului de pe lângă Tribunalul Sibiu, Ion Veștemean, a declarat, luni, pentru MEDIAFAX, că a fost înregistrat un dosar penal pentru omor în cazul Spitalului Clinic Județean de Urgență Sibiu.

×
Subiecte în articol: terapie intensiva sibiu