x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator RESTRICȚII în Capitală! Măștile de protecție vor fi purtate în jurul unităților de învățământ

RESTRICȚII în Capitală! Măștile de protecție vor fi purtate în jurul unităților de învățământ

18 Sep 2021   •   15:03
RESTRICȚII în Capitală! Măștile de protecție vor fi purtate în jurul unităților de învățământ

UPDATE: Subprefectul capitalei Antonela Ghiță a anunțat noile măsuri anti-COVID care se vor aplica în București. Cea mai importantă vizează purtarea măștii de protecție în jurul unităților de învățământ.

Subprefectul capitalei Antonela Ghiță a anunțat sâmbătă decizia luată în cadrul Comitetului Municipiului Bucureşti pentru Situaţii de Urgenţă privitoare la purtarea măștii de protecție în jurul unităților de învățământ.

„Pentru prevenirea răspândirii infecţiilor cu virusul SARSCoV-2 este obligatorie purtarea măștii de protecție, astfel încât să acopere gura și nasul, pe o rază de 50 m în jurul unităților de învățământ, pentru persoanele care staționează în acest perimetru”, scrie în decizia CMBSU.

Alte decizii luate sâmbătă vizează modul de organizare a evenimentelor publice și private, în spații închise și deschise.

Sâmbătă, în București, rata de incidență cumulată pe o perioadă de 14 zile este de 2,33/1000 de locuitori.

(sursa: Mediafax)

Stire initiala Comitetul Municipiului Bucureşti pentru Situaţii de Urgenţă (CMBSU) va fi convocat astăzi, în sistem online, pentru a lua măsurile care se impun în urma creșterii ratei de infectare la peste 2 cazuri la mia de locuitori. 

Vineri, rata de incidenţă în Capitală a ajuns la 2,05/1000 de locuitori.

Potrivit legislației, în maximum 48 de ore de la atingerea pragului COVID-19 de 2 la mia de locuitori, CMBSU pune în aplicare măsurile din Hotărârea de Guvern privind prelungirea stării de alertă pe teritoriul României începând cu data de 10 septembrie, pe baza analizei prezentate de DSP. 

×