x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Restricțiile de circulație de pe A2 se ridică. Rămân lucrările de pe Podul de la Cernavodă

Restricțiile de circulație de pe A2 se ridică. Rămân lucrările de pe Podul de la Cernavodă

28 Apr 2021   •   10:59
Restricțiile de circulație de pe A2 se ridică. Rămân lucrările de pe Podul de la Cernavodă

Restricțiile de circulație de pe A2 au început să fie ridicate de miercuri, ora 9:00, în mod etapizat, urmând ca pâmă la ora 14:00, traficul să se desfășoare în condiții normale, potrivit CNAIR.

Pe de altă parte, lucrările vor continua pe Podul de la Cernavodă și vor exista restricții.

„Tronsonul de la km 33+100 la km 27+150, aflat sub contract subsecvent (semnat în data de 11.02.2021), avea ca termen de finalizare data de 28.05.2021”, anunță CNAIR.

„Lucrările de reabilitare pe cei 24 km au presupus frezarea pe 8 cm a dalelor de beton, reparații la îmbinările plăcilor, apoi un strat de 2 cm de mortar și un strat de 6 cm de asphalt.Mai rămân aproximativ 3 km de reabilitat la toamnă, dar până atunci traficul se va desfășura normal pe ambele sensuri”, a detaliat și ministrul Cătălin Drulă.

În ceea ce privește Podul de la Cernavodă, unul dintre sensuri va rămâne închis până la 1 iunie, urmând să se deschidă pe perioada estivală, iar lucrările să fie reluate, ulterior, în toamnă.

„Se lucrează începând din februarie și la reabilitarea podului dunărean de la Cernavodă, pod construit în anii '80. Unul dintre sensuri este închis pentru aceste lucrări, dar de la 1 iunie se va redeschide, pentru ca pe perioada estivală să nu existe gâtuiri de trafic. Lucrările vor fi apoi reluate în toamnă. Pentru weekendul lung care urmează, rămâne această restricție la Cernavodă, cu traficul deviat. Colegii mei au discutat și cu Poliția Rutieră pentru a lua toate măsurile necesare, astfel încât disconfortul produs de șantierul de la Cernavodă să fie minimizat.”, a mai precizat Cătălin Drulă.

×