x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Revelion acasă sau în vacanță?

Revelion acasă sau în vacanță?

18 Dec 2018   •   08:25
Revelion acasă sau în vacanță?
Sursa foto: foto: shutterstock

Una dintre deciziile la care începi să te gândești încă de la sfârșitul verii este locul unde vei petrece Anul Nou, astfel încât să te asiguri că totul este bine pus la punct din timp și nu ai probleme pe ultima sută de metri. Indiferent de ce ai alege, există câteva detalii de care trebuie să ții cont astfel încât să nu te prindă sărbătorile pe picior greșit: de exemplu, pentru siguranța ta și a celor dragi este necesar să echipezi mașina cu anvelope de iarnă. Poate mergi la munte sau la rudele din altă zonă a țării, poate pur și simplu faci drumuri prin oraș și la supermarket pentru a te aproviziona, important este să ai mașina pregătită pentru condițiile meteo specifice iernii.

 

Dacă încă nu te-ai decis cum să petreci sfârșitul de an și faci în continuare liste pro și contra pentru diverse variante, iată câteva aspecte care te vor ajuta să te decizi mai ușor.

 

Revelionul în vacanță

Este de cele mai multe ori mult mai distractiv și mai relaxant – din punct de vedere al faptului că schimbi peisajul, ieși din rutină și nu e nevoie să faci treburi casnice. În cazul în care pleci și ai un drum ceva mai lung de făcut, verifică întâi cu atenție toate detaliile legate de mașină: elementele de direcție și frânare, sistemele de alimentare cu carburant și curent, presiunea anvelopelor, antigelul, starea luminilor și actele mașinii, pe care trebuie să le ai la îndemână și să fie valabile. Nu uita nici de jante: dacă nu le mai ai în perfectă stare, găsești pe altex.ro variante de la diverși producători, de la jantă de Dacia Duster și alte modele ale brandului Dacia, până la Renault, Gianetti Route, Sudrad sau Rial. De asemenea, dacă ești fan al muntelui, ar fi potrivit să îți cumperi și lanțuri de zapada pentru mașină, iar pentru un plus de siguranță nu strică să îți cumperi și un set de becuri auto, utile mai ales în sezonul rece, când se întunecă mai repede.

În cazul în care pleci într-o zonă ceva mai izolată, ai grijă să faci bagajul din timp și să adaugi orice lucru de care ai nevoie, fiindcă odată ce ai ajuns la destinație vei face mai greu rost de haine de schimb, cosmetice sau produse medicale.

Încearcă să stabilești pentru drum un interval orar și un traseu care să te ajute să eviți aglomerația – cu siguranță șoselele vor fi pline în perioada respective. Pentru orice eventualitate, ia-ți și mâncare și apă în mașină, jocuri pentru cei mici și poate chiar un cd cu muzica preferată, astfel încât să îți petreci drumul într-un mod plăcut. Verifică înainte de a pleca de acasă că ai încuiat bine ușa, poarta sau garajul, că nu ai uitat luminile aprinse sau apa curgând și că ai la tine invitația pentru petrecere, dar și biletele și detaliile cazării.

 

Revelionul acasă

Primul argument în favoarea statului acasă este, evident, faptul că îți va fi mult mai comod și vei avea la îndemână toate lucrurile de care ai nevoie. De asemenea, nu vei pierde timp în trafic, vei cheltui probabil mai puțini bani pe mâncare și pe ținută și vei putea să selectezi mai bine anturajul. Un alt plus este faptul că vei putea alege meniul, muzica pe care o asculți și astfel de detalii care dau o notă personală petrecerii.

 

Ca minusuri, e posibil ca atmosfera să nu fie mereu atât de animată ca la petrecerile din cluburi și restaurante, iar mâncarea va trebui probabil preparată de tine, dacă nu vrei să apelezi la serviciile unei companii de catering sau să te bazezi pe gustări și semipreparate. De asemenea, a doua zi tot tu te vei ocupa de curățenie și de spălatul vaselor.

 

Dacă alegi să faci revelionul acasă, nu uita să te gândești din timp la ce persoane vrei să inviți și să te asiguri că acestea nu-și fac alte planuri. Stabilește meniul și fă-ți o listă cu alimente și băuturi pe care trebuie să le ai în frigider, astfel încât să știi exact ce ai de luat când mergi la cumpărături  și să nu pierzi vremea prin magazinele aglomerate, doar ca în final să realizezi că nu ai luat tot ce trebuia. Fă curățenie și nu uita de mici decorațiuni care să dea un aer cât mai festiv locuinței.

Chiar dacă nu pleci nicăieri, îți poți alege o ținută de party, dar la fel de bine poți îmbrăca și ceva casual și confortabil, în care să te simți cât mai bine. Nu uita să cumperi și câteva jocuri de societate – poate la un moment dat vei dori să te distrezi împreună cu invitații și te vei plictisi de muzică sau programul de la TV.

 

Indiferent de locul unde îți petreci revelionul, important este să îi ai alături pe cei dragi și să uiți de toate grijile anului care a trecut, pentru a te distra și a începe bine noul an.

Sursa foto: shutterstock

×