x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Rezervările pentru minivacanţa de 1 iunie, duble faţă de 2019

Rezervările pentru minivacanţa de 1 iunie, duble faţă de 2019

28 Mai 2021   •   15:13
Rezervările pentru minivacanţa de 1 iunie, duble faţă de 2019

Românii și-au planificat vacanţa de 1 iunie într-un număr mai mare față de 2019. În topul preferinţelor sunt staţiunile de pe litoral, zonele montane și cele balneoclimaterice.

După ridicarea multor restricții, unităţile de cazare din țară au înregistrat o creştere semnificativă a numărului de clienţi în weekendul prelungit, în care mulți români liberi de 1 iunie și-au luat o zi de concediu pntru 31 mai.

Conform unui raport Travelminit.ro, unităţile de cazare din România au înregistrat cu 45% mai multe rezervări pentru mini-vacanţa de 1 iunie, comparativ cu 2019. Statistica apare şi în contextul în care turismul în străinătate încă este guvernat de foarte multe incertitudini, condiţionat de teste PCR sau de carantina la întoarcerea în ţară, în anumite cazuri.

În topul preferinţelor românilor, se află staţiunile de pe litoral. Noutatea acestei zone este că plajele au fost lărgite în zona Mamaia și pot primi şi mai mulţi turişti. Vechile destinaţii mai retrase, precum Tuzla, s-au modernizat şi oferă o varietate de servicii, precum închirierea unui şezlong sau a unui baldachin.

Prețul pentru un sejur pe litoral ce include 3 nopți pentru 2 adulți începe de la 390 de lei/cameră, în Eforie Nord, potrivit raportului citat.

Chiar dacă vremea se anunţă instabilă, în minivacanţă, românii vor să meargă și la munte. Ei au rezervat cazări în principalele staţiuni montane, iar în Braşov prețurile pentru o minivacanță pentru două persoane, 3 nopţi, încep de la 484 lei/cameră.

Pentru zonele balneoclimaterice, prețul pentru acest weekend prelungit începe de la 420 lei / camera pentru 3 nopți de cazare în stațiunea Băile Tușnad, din județul Harghita.

Mediafax

×
Subiecte în articol: minivacanţa1 iunie