x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Richard Williams, creatorul personajului de animație "Roger Rabbit", a murit. Avea 86 de ani

Richard Williams, creatorul personajului de animație "Roger Rabbit", a murit. Avea 86 de ani

18 Aug 2019   •   11:45
Richard Williams, creatorul personajului de animație "Roger Rabbit", a murit. Avea 86 de ani
Sursa foto: www.a1.ro

Regizorul de animaţie Richard Williams, cel care a creat celebrul personaj "Roger Rabbit", a murit pe 16 august,  la vârsta de 86 de ani, potrivit anunțului făcut de familia sa. Deținător a trei premii Oscar, acesta s-a născut la Toronto (Canada), dar s-a mutat în Marea Britanie în anii 50. Regizorul a murit la Bristol, oraşul său de reşedinţă.

Richard Williams a fost regizor de animaţie al celebrului film "Who Framed Roger Rabbit ?", realizat de Robert Zemeckis, şi a creat celebrele personaje Roger şi Jessica Rabbit.  Lungmetrajul, cu Bob Hoskins în distribuţie, i-a adus două trofee ale Academiei Americane de Film şi unul din partea celei britanice.
A mai câştigat trei premii BAFTA pentru participarea sa la filme precum "The Return Of The Pink Panther", "The Pink Panther Strikes Again" şi "Casino Royale".
Primul său film, scurtmetrajul "The Little Island", a fost lansat în 1958 şi a fost premiat cu BAFTA. Regizorul a primit primul său Oscar pentru adaptarea animată a nuvelei "A Christmas Carol", de Charles Dickens.

AGERPRES

×
Subiecte în articol: film animatie regizor