x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Romania in 5 minute

Romania in 5 minute

15 Noi 2005   •   00:00
Romania in 5 minute

O echipa de chirurgi condusa de medicul Serban Bradisteanu a efectuat o interventie pe cord cu ajutorul unui robot, la Spitalul Floreasca din Capitala.

Operatie robotizata in premiera

O echipa de chirurgi condusa de medicul Serban Bradisteanu a efectuat o interventie pe cord cu ajutorul unui robot, la Spitalul Floreasca din Capitala. Operatia de duminica este o premiera in Europa de Est. La o zi dupa interventie, pacientul se simtea bine ieri si a putut chiar sa se plimbe prin salonul spitalului.

Blestem la Tanacu

Preotul care i-a luat locul lui Daniel Corogeanu, cercetat in legatura cu moartea unei maicute la manastirea de la Tanacu, este centrul unui nou scandal. El este acuzat de localnici ca traieste cu o femeie din Husi, iar in biserica nu se mai tin slujbele. Maicile cred ca este vorba de un blestem. (C. V.)

Propunere PD - Banii de pe BCR, investiti in scoli

PD propune Guvernului ca "un procent consistent" din suma obtinuta din vanzarea BCR sa fie alocat educatiei pentru investitii in infrastructura, a anuntat ieri liderul PD, Emil Boc. Procentul exact ar urma sa fie stabilit in functie de pretul vanzarii, putand fi intre 10% si 50%, a spus Boc. In ultimii ani, legile bugetului au aratat insa ca banii din privatizari sunt folositi de Ministerul Finantelor pentru acoperirea datoriei interne. (O.S.)

Ancheta - Funar, audiat la Parchetul General

Fostul primar al Clujului Gheorghe Funar a fost audiat ieri la Parchetul Inaltei Curti de Casatie si Justitie in dosarul in care este acuzat de abuz in serviciu. Senatorul PRM a fost insotit de doi avocati. Surse judiciare sustin ca Funar este cercetat in trei dosare, ancheta fiind in faza actelor premergatoare inceperii urmaririi penale.

Nemultumiri - Din nou in strada la Tractorul

Aproximativ 2.000 de angajati ai uzinei Tractorul au protestat ieri in Brasov, blocand arterele rutiere pe care au marsaluit spre sediul Prefecturii. Sindicalistii solicita 150 de miliarde de lei vechi pentru continuarea programului de subventionare a utilajelor pentru fermieri, dar si un credit garantat de 80 de miliarde pentru plata datoriilor la utilitati. Potrivit prefectului Aurelian Danu, o delegatie a muncitorilor urma sa fie invitata la discutii ieri dupa-amiaza. (Ramona Tintea)

ANSVSA - Narcisa Georgescu, suspendata

Autoritatea Nationala Sanitara Veterinara (ANSVSA) a suspendat-o din functie pe Narcisa Georgescu, sefa Directiei Generale Inspectie si Coordonare a Posturilor de Inspectie la Frontiera, dupa ce Departamentul National Anticoruptie (DNA) a inceput urmarirea penala impotriva ei. Georgescu este acuzata ca ar fi primit foloase necuvenite sub forma de icre negre, timp de mai multi ani, de la o firma cu activitati de comerciali- zare a produselor din peste. (Florina Zainescu)

Miting - Minerii vor trenuri de la Guvern

Desi nu au aprobarea Municipalitatii pentru a organiza un miting in Capitala, minerii au solicitat Ministerului Transporturilor sa le puna la dispozitie, contra cost, cateva garnituri de tren cu care sa vina la Bucuresti la 25 noiembrie. Solicitarea formulata de liderul sindical Marin Condescu a primit insa un refuz din partea ministrului Gheorghe Dobre. Condescu a precizat ca minerii vor veni individual, daca e cazul, si tot vor protesta, pasnic, in Capitala.

Alegere - Bivolaru, lider pe viata al yoghinilor

Consiliul Mondial al Yoga, forul de conducere al Federatiei Internationale de Yoga, are un nou membru pe viata in persoana liderului MISA Gregorian Bivolaru. El a fost ales in functie in urma unui congres desfasurat zilele acestea la Bucuresti de scoala de yoga MISA. Bivolaru, aflat in prezent in Suedia, este judecat in Romania pentru acte sexuale cu un minor, perversiune, dar si trafic de minori.

Catedrala Mantuirii - Cetatenii ameninta cu proteste

Locatarii din zona 13 Septembrie, unde urmeaza sa fie construita Catedrala Mantuirii Neamului, au trimis o scrisoare la Camera Deputatilor in care isi exprima dezacordul fata de proiect. Ei ameninta cu proteste si cu sesizarea opiniei publice internationale. Nemultumitii considera ca santierul ar insemna distrugerea singurei oaze de verdeata din zona". (C. V.)

DNA - Fiul generalului Chelaru, retinut

Procurorii anticoruptie l-au retinut duminica pe fiul fostului sef al Statului Major al Armatei, generalul Mircea Chelaru - in timp ce primea 4.000 de euro, pentru a interveni in schimbarea locurilor de munca ale unor politisti de rang inalt, informeaza surse judiciare. Mircea Nicolae Preda Chelaru impreuna cu un complice a fost prins in flagrant. Cei doi sunt cercetati pentru trafic de influenta instanta urmand sa decida daca vor fi cercetati in stare de arest preventiv.

Decizie - Daciana Sarbu se marita

Daciana Sarbu se va casatori in toamna anului viitor cu voleibalistul de la echipa Dinamo, Geomin Bucuresti Alin Bobeanu. "Ne-am cunoscut acum vreo cinci luni, intr-un cerc de prieteni comuni si de atunci am ramas impreuna", a spus sportivul Alin Bobeanu despre legatura sa cu deputatul PSD.

Aviatie - Trei oferte pentru modernizarea flotei

Trei companii producatoare de tehnica militara, grupul Joint Venture Elbit Systems-Lockheed Martin (Israel/SUA), Lockheed Martin (SUA) si Grippen International (Suedia), au depus oferte informative pentru innoirea flotei aeriene militare romane, decizia asupra acestui subiect urmand sa fie luata in 2006-2007, informeaza Mediafax. Avioanele propuse sunt F-16, F-18 si Jas 39 Grippen. Modernizarea Fortelor Aeriene Romane prevede inlocuirea avionului MiG-21 LanceR cu un avion de lupta multirol.
×
Subiecte în articol: observator