x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator România, locul 13 la Mondialele tăietorilor de lemne

România, locul 13 la Mondialele tăietorilor de lemne

07 Noi 2017   •   13:31
România, locul 13 la Mondialele tăietorilor de lemne

Echipa naţională a României de tăietori de lemne s-a clasat pe locul 13 la Mondialele desfăşurate weekendul trecut în Norvegia. Concursul STIHL Timbersport a avut loc la Lillehammer şi a fost câştigat de Noua Zeelandă, urmată de de Polonia şi de Australia.

“Din punct de vedere strategic, deciziile echipei s-au dovedit inspirate permițându-ne practic să reiterăm performanța de anul trecut. La Lillehammer am surclasat țări cu tradiție ca Belgia, Olanda sau Marea Britanie, iar la calificări am bătut Ungaria cu o diferență mai mare de 20 de secunde. Performanța este bună, dat fiind contextul competițional extrem de dur și ne obligă ca la anul să ne atingem obiectivul de a fi printre primii 10 din lume”, a declarat coordonatorul lotului, Ioana Ghineț.

Lotul României a fost compus din Nagy Botond, Dan Petrescu, Szilárd Cser, Ionel Mariniță și David Balázsi, pe post de rezervă. La nivel individual, performanța lui Dan Petrescu, actualul campion național, a fost mai degrabă modestă. Dacă la partea de calificări s-a clasat pe locul 11, arătând că este în formă de joc, a doua zi, mobilizarea nu s-a mai produs la același nivel, la final obținând un rezultat sub echipă (locul 17 din 22). Câștigătorul probei de individual a fost neozeelandezul Jason Wynyard, pentru a noua oară.

România vrea să organizeze concursul din 2020

Contextul internațional creat în urma perfomanțelor din ultimii ani pune România pe harta țărilor eligibile pentru a organiza un campionat mondial, și asta chiar în 2020. Dar până atunci, România trebuie să organizeze un alt eveniment sportiv internațional, STIHL Timbersports Champions Trophy, în 2019. Acesta este o ramură competițională care pune accent pe organizarea competiției în locații internaționale spectaculoase, ca Piazzale Michelangelo din Florența, Alpii tirolezi sau portul din Hamburg. Țara noastră trebuie să propună un spațiu de desfășurare care să concureze la nivel de spectaculozitate cu alte locaţii internaționale celebre.

×