x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator România, pe ultimele locuri în Uniunea Europeană la ponderea angajaţilor care lucrează de acasă

România, pe ultimele locuri în Uniunea Europeană la ponderea angajaţilor care lucrează de acasă

07 Aug 2021   •   21:30
România, pe ultimele locuri în Uniunea Europeană la ponderea angajaţilor care lucrează de acasă

Circa 27,1% dintre angajaţii din România spuneau că lucrează de acasă în perioada februarie – martie 2021, pe când media europeană era de peste 42%, potrivit Ziarului Financiar.

Circa 27,1% dintre angajaţii din România spuneau că lucrează de acasă în perioada februarie – martie 2021, conform datelor din studiul Living, working and COVID-19 prezentat de Eurofound - Fundaţia Europeană pentru Îmbunătăţirea Condiţiilor de Muncă şi Viaţă.

Cu această pondere, România se situează în ultimele trei ţări în clasamentul state membre ale Uniunii Europene.

Procentul românilor care lucrau de acasă a scăzut în primele trei luni ale anului 2021. Astfel, în iunie-iulie 2020, circa 30,8% dintre angajaţi spuneau că lucrează de acasă, pe când în prima parte a anului 2021 această pondere a ajuns la puţin peste 27%.

Mai mult, aproximativ 3,7% dintre angajaţii români chestionaţi au spus că lucrau din alte locuri, adică nici de acasă, nici de la serviciu în perioada menţionată din 2021, în creştere de la 3,1% în iunie-iulie 2020.

(sursa: Mediafax)

×