x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator România printre cele şapte ţări din UE cu risc ridicat de mortalitate din cauza COVID-19

România printre cele şapte ţări din UE cu risc ridicat de mortalitate din cauza COVID-19

25 Sep 2020   •   11:55
România printre cele şapte ţări din UE cu risc ridicat de mortalitate din cauza COVID-19

Centrul European pentru Controlul şi Prevenirea Bolilor a realizat un raport în legătură cu evoluţia cazurilor de COVID-19, iar țara noastră ocupă un loc în topul celor şapte cele mai afectate ţări. 

 

România se numără printre cele şapte ţări din UE cu un risc ridicat de mortalitate din cauza COVID-19, conform Centrului European pentru Controlul şi Prevenirea Bolilor, scrie Mediafax

Potrivit raportului, Bulgaria, Cehia, Croaţia, Malta, Spania, Ungaria şi România au înregistrat o creştere exponenţială a numărului de cazuri, multe dintre ele fiind grave.

De asemenea, în unele regiuni din aceste ţări sistemele de sănătate sunt deja sub presiune, cu o rată ridicată de ocupare a paturilor de spital şi a secţiilor ATI şi cu personal medical în stare avansată de oboseală.

Raportul ne spune şi că „Numărul cazurilor COVID-19 au crescut constant în UE din august 2020, dar acest lucru nu are acelaşi impact în toate ţările. În mai multe ţări, creşterea observată se corelează cu rate crescute de testare şi transmitere intensă în rândul persoanelor cu vârste cuprinse între 15 şi 49 de ani”.

 

×
Subiecte în articol: romania mortalitate Covid-19