x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator România trebuie să pună în aplicare normele UE privind combaterea abuzului sexual asupra copiilor

România trebuie să pună în aplicare normele UE privind combaterea abuzului sexual asupra copiilor

25 Iul 2019   •   16:41
România trebuie să pună în aplicare normele UE privind combaterea abuzului sexual asupra copiilor

Comisia Europeană (CE) a decis joi să trimită scrisori de punere în întârziere României, Bulgariei, Germaniei, Lituaniei, Maltei, Slovaciei şi Suediei pentru faptul că nu au pus în aplicare normele UE privind combaterea abuzului sexual asupra copiilor, a exploatării sexuale a copiilor şi a pornografiei infantile (Directiva 2011/93/UE), se arată într-un comunicat al Executivului comunitar. 

UE dispune de norme stricte care incriminează astfel de abuzuri în Europa, care asigură pedepse severe pentru autorii infracţiunilor, protejează copiii care sunt victime şi contribuie la prevenirea săvârşirii acestor infracţiuni. Directiva include, de asemenea, măsuri speciale de combatere a abuzului sexual online asupra copiilor. Aproape toate statele membre au înregistrat întârzieri la punerea în aplicare a noilor măsuri, întrucât directiva este extrem de cuprinzătoare. Comisia este la curent cu existenţa acestor dificultăţi, însă pentru a asigura protecţia eficientă a copiilor împotriva abuzului sexual, toate statele membre trebuie să respecte pe deplin dispoziţiile directivei, se menţionează în comunicat. 

Prin urmare, Comisia a decis să lanseze proceduri de constatare a neîndeplinirii obligaţiilor împotriva a şapte state membre pentru transpunerea incorectă a directivei în legislaţia naţională. 

Statele membre vizate au la dispoziţie două luni pentru a răspunde Comisiei. În caz contrar, Executivului comunitar poate decide să trimită un aviz motivat.

AGERPRES

×