x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Românii ar putea revoluţiona industria auto!

Românii ar putea revoluţiona industria auto!

26 Apr 2011   •   12:35
Românii ar putea revoluţiona industria auto!
162454-.jpgBujiile de la motoarele maşinilor ar putea fi înlocuite cu lasere. O echipă româno-japoneză negociază pentru comercializarea unei tehnologii pe bază de laser care ar putea înlocui tradiţionalele bujii folosite în industria automobilistică, scrie Daily Mail.
    
Invenţia - un dispozitiv laser foarte ieftin care are rolul de a aprinde combustibilul din camera de ardere a motoarelor - va fi prezentată luna viitoare, în cadrul Conferinţei despre Lasere şi Electro-Otică de la Baltimore (Conference on Lasers and Electro-Optics).

Potrivit specialiştilor, acest dispozitiv va reduce poluarea prin aprinderea unui volum mai mare din amestecul de aer şi combustibil din camera de ardere a motoarelor.

Unul dintre cele mai mari dezavantaje ale bujiilor clasice este că metalul din care sunt fabricate se erodează încet dar sigur. De-a lungul timpului, numeroşi ingineri au încercat să găsească un produs care să înlocuiască bujiile, iar o parte dintre ei s-au orientat asupra laserelor însă produsele obţinute erau fie prea costisitoare, fie ineficiente sau instabile.




×
Subiecte în articol: laser bujiile lasere