x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Românii care merg în Marea Britanie trebuie să stea în izolare 14 zile

Românii care merg în Marea Britanie trebuie să stea în izolare 14 zile

03 Iul 2020   •   20:31
Românii care merg în Marea Britanie trebuie să stea în izolare 14 zile

Ministerul Afacerilor Externe a anunțat, vineri, că partea britanică a informat pe canale diplomatice că pentru cetățenii români se mențin restricțiile la frontiere. Astfel, românii care merg în Marea Britanie sunt obligați să stea în izolare 14 zile.

„Urmare anunțului autorităților britanice din data de 3 iulie 2020 privind lista statelor pentru care se ridică restricțiile de călătorie în contextul relaxării măsurilor de urgență aplicate pentru combaterea pandemiei de COVID-19, MAE precizează că partea britanică a informat, pe canale diplomatice, anterior anunțului public, faptul că, momentan, pentru cetățenii români se mențin restricțiile existente la frontierele Marii Britanii și Irlandei de Nord”, se arată într-un comunicat al MAE.

Astfel, începând cu data de 10 iulie 2020, cetățenii români care merg în Marea Britanie dintr-unul din statele care nu sunt incluse în lista statelor exceptate de la restricțiile de călătorie, sunt obligați să se autoizoleze pentru o perioadă de 14 zile.

MAE precizează că, potrivit informațiilor comunicate de autoritățile britanice, decizia Guvernului de la Londra a fost luată în baza recomandărilor experților de sănătate și a specialiștilor epidemiologi care urmăresc indicatorii aferenți COVID-19 din toate țările și că o nouă evaluare a măsurilor se va face la sfârșitul acestei luni.

Autoritățile din Marea Britanie au publicat, vineri, lista completă a ţărilor pentru care nu se aplică izolarea, dar România nu se află printre aceste state.

 

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: Români Marea Britanie izolare