x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Rugină, gândaci și mucegai, la Cantina de Ajutor Social din Alexandria

Rugină, gândaci și mucegai, la Cantina de Ajutor Social din Alexandria

04 Sep 2020   •   16:52
Rugină, gândaci și mucegai, la Cantina de Ajutor Social din Alexandria

Comisarii de la Protecția Consumatorului au găsit gândaci, rugină, mucegai și mizerie la Cantina de Ajutor Social din Alexandria. Probleme asemănătoare au fost descoperite la o fabrică de pâine și la un transportator din oraș.

Echipe mixte ale Comisariatului Regional pentru Protecția Consumatorilor București și ale Comisariatului Județean pentru Protecția Consumatorilor Teleorman au realizat verificări, ca urmare a unor sesizări venite din partea consumatorilor, la operatori economici din județ, care își desfășoară activitatea în diverse domenii, cum ar fi: transport public de persoane, comerț, panificație și alimentație publică. În urma verificărilor au fost aplicate amenzi contravenționale în valoare de 60.000 de lei și s-au dispus măsuri complementare de oprire de la comercializare a produselor alimentare găsite cu probleme.

Cele mai multe abateri au fost descoperite la Cantina de Ajutor Social din Alexandria. Acolo, echipele de control au constatat următoarele: „Nerespectarea temperaturii de păstrare a produselor alimentare impuse de producător, prin schimbarea stări termice a produselor, utilizarea unor produse alimentare fără etichete care să precizeze elementele de identificare și caracterizare a acestora, utilizarea, în bucătărie, a unor ustensile degradate, cu email sărit și urme de rugină, utilizarea unor spații de depozitare a legumelor într-un beci insalubru, cu scări și pereți degradați, cu mucegai, prezența insectelor (muste, gândaci morți) în spațiile de depozitare și în cele de gătire, utilizarea hotei, a aparatului de aer condiționat și a frigiderelor neigienizate, existența geamurilor și a grătarelor din fier de la geamuri neigienizate”, au anunțat reprezentanții Comisariatului Regional pentru Protecția Consumatorilor.

La o fabrică de pâine comisarii au găsit insecte în spațiile de producție, făină depozitată necorespunzător, tăvi pentru pâine degradate și murdare și produse cu data durabilității minimale depășite. Totodată, la o companie locală de transport persoane, care operează rute atât în municipiul Alexandria, cât și pe raza județului Teleorman, au fost găsite mașini neigienizate, pregătite să plece pe traseu.

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: cantina cantina ajutor social alexandria