x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Rute ocolitoare pentru conducătorii auto, după carantinarea orașului Ovidiu

Rute ocolitoare pentru conducătorii auto, după carantinarea orașului Ovidiu

07 Noi 2020   •   17:50
Rute ocolitoare pentru conducătorii auto, după carantinarea orașului Ovidiu

După ce măsura carantinării orașului Ovidiu va intra în vigoare, conducătorii auto pot folosi rute ocolitoare: autostrada A4 sau Constanța - DC 86 - Năvodari - DJ 226 - Lumina, anunță Prefectura județului Constanța.

Traficul va fi deviat, după cum urmează:
- dinspre Constanța către Ovidiu, pe DN 2A, la sensul giratoriu de la intrarea în orașul Ovidiu, zona Cartier Sud;
- dinspre Constanța către orașul Ovidiu, pe DN 3C (varianta Ovidiu), în zona Academiei Hagi;
- dinspre localitatea Mihail Kogălniceanu către orașul Ovidiu, pe DN 2A, la sensul giratoriu de la intersecție cu Autostrada A4;
- dinspre localitatea Nazarcea către orașul Ovidiu, pe DJ 228A, la sensul giratoriu de la intrarea din orașul Ovidiu;
- dinspre localitatea Poiana, se va permite tranzitul, cu interzicerea opririi, pe DN 3C, către Constanța și pe DN 3C, către localitatea Lumina, prin sensul giratoriu cu Autostrada A4.

Aceste rute vor fi valabile după ordinul emis de Departamentul pentru Situații de Urgență, privind carantinarea localității Ovidiu, precizează instituția.

CJSU Constanța a adoptat vineri o decizie prin care propune instituirea carantinei în orașul Ovidiu, unde rata de incidență a cazurilor de Covid a ajuns la 6,28 la mia de locuitori. Rata de incidență a cazurilor de Covid a ajuns în oraș la 6,28/1.000 locuitori. Mai precis, din populația totală de 16.237 de locuitori, până în acest moment au fost confirmate, în ultimele două săptămâni, 102 cazuri de infectare cu SARS-CoV-2.

Instituirea carantinei se face prin ordin al șefului Departamentului pentru Situații de Urgență, în baza hotărârii CJSU.

Tot în ultima ședință a CJSU Constanța, s-a constatat creșterea incidenței cumulate în ultimele 14 zile, peste pragul de 3/1.000 locuitori, în localitățile Agigea și Valu lui Traian. Autoritățile au impus restricții în aceste localități, printre care obligativitatea purtării măștii în toate spațiile publice și suspendarea cursurilor școlare față în față.

Măsurile au intrat vineri în vigoare și sunt valabile pentru următoarele 14 zile, urmând a fi reevaluate.

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: rute ocolitoare ovidiu