x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator S-a deschis Muzeul Copiilor, în Capitală. Accesul este gratuit

S-a deschis Muzeul Copiilor, în Capitală. Accesul este gratuit

25 Aug 2020   •   13:49
S-a deschis Muzeul Copiilor, în Capitală. Accesul este gratuit

Gabriela Firea, primarul general al Capitalei, a inaugurat astăzi Muzeul Copiilor. Acesta are 110 încăperi, este structurat pe secțiuni tematice, care acoperă domenii precum tehnologie, geografie, istorie, artă și cultură și are 25 de expoziții interactive permanente. Potrivit municipalității, accesul este gratuit.

 

„Ne-am dorit că aici copiii să poată vedea cu ochii lor, prin intermediul realității virtuale sau în mini-laboratoare tematice, ce înseamnă de fapt știință: brațe robotice, holograme, imprimante 3D, simulatoare de submarin sau rachetă; la anatomie pot vedea cum arată un bloc operator în miniatură și pot experimenta proceduri medicale sau pot acordă primul ajutor; pot face o călătorie virtuală prin corpul uman; se pot plimbă prin spațiul cosmic sau prin mediul subacvatic sau se pot plimbă printr-o grădina botanică sau o grădina zoologică virtuală. Există și o zona de gaming, un studio radio și tv, laborator de creație grafică și multe alte surprize”, a spus Gabriela Firea.

Firea a mai explicat că, pentru siguranță vizitatorilor și angajaților Muzeului Copiilor, se vor realiza igienizari și dezinfectari periodice, se vor asigura atât angajaților cât și vizitatorilor substanțe dezinfectante, măști și mănuși.

De asemenea, spațiul muzeal a fost dotat cu peste 40 de lămpi de sterilizare, purificare și ozonificare a aerului, care funcționează periodic și care sunt amplasate în zonele de vizitare.

Mai mult decât atât, deși capacitatea Muzeului este de 350 de vizitatori simultan, având în vedere situația epidemiologică actuală, s-a luat măsură reducerii numărului de vizitatori la 100, nu 170 cât ar permite legea, astfel încât toată lumea să fie în deplină siguranță.

Programul de vizitare: marți - duminică, între orele 10:00-18:00. Înscrierile se pot realiza online pe platforma www.pmb.ro sau site-ul www.proedus.ro.

×
Subiecte în articol: Muzeul Copiilor