x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator S-a stins din viață avocatul Lucian Bolcaș

S-a stins din viață avocatul Lucian Bolcaș

de Dan Constantin    |    12 Mar 2020   •   08:56
S-a stins din viață avocatul Lucian Bolcaș
Sursa foto: Karina Knapek/Intact Images

Cunoscutul avocat și om politic Lucian Bolcaș s-a stins, ieri, din viață, după o luptă grea cu o boală cumplită. În vârstă de 78 de ani, acesta a fost permanent implicat în viața cetății, fiind „părintele” unei serii de inițiative legislative, ca parlamentar, în domeniul apărării drepturilor și libertăților fundamentale.

Trista veste a trecerii în neființă a maestrului Bolcaș a fost anunțată, ieri, de familia sa, la scurt timp după producerea decesului. Avocatului și omul politic Lucian Augustin Bolcaș s-a remarcat ca o personalitate puternică și activă a vieții publice românești. El s-a născut în 15 aprilie 1942, a urmat Facultatea de Drept a Universității București, care i-a deschis calea spre o prestigioasă carieră juridică în magistratură și apoi în cadrul Baroului București. Spiritul de justă cumpănire, cultura profesională vastă și umanismul profund i-au asigurat temelia pentru a face din actul de justiție un act de dreptate de necontestat, unanim apreciat de justițiabili și profesioniștii dreptului. Lucian Augustin Bolcaș a desfășurat și o susținută activitate politică și legislativă în cadrul Parlamentului României.
De numele lui sunt legate, în mandatul 2000-2004 din Camera Deputaților, inițiative legislative care au vizat reglementarea unor probleme stringente ale societății românești în domeniul apărării drepturilor cetățenilor păgubiți de jocurile piramidale, stimularea întreprinzătorilor privați și înființarea întreprinderilor mici și mijlocii sau controlul averilor demnitarilor. Experiența de viață, echilibrul și puterea de argumentare a ideilor care emanau cu vigoare un puternic patriotism au făcut ca aparițiile publice ale maestrului Lucian Augustin Bolcaș să aibă greutate și bogăție de idei, el devenind un lider de opinie respectat de toate generațiile, intens difuzat de canalele de mass-media.

 

Corpul neînsuflețit al avocatului Lucian Bolcaș a fost depus, aseară, la Capela Cimitirului Bellu Catolic, iar slujba de înmormântare va avea loc mâine, începând cu ora 12.00.

×
Subiecte în articol: lucian bolcas Lucian Bolcaș a murit