x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Șase avalanșe în Munții Carpați. Două persoane au fost acoperite de zăpadă

Șase avalanșe în Munții Carpați. Două persoane au fost acoperite de zăpadă

18 Apr 2021   •   19:04
Șase avalanșe în Munții Carpați. Două persoane au fost acoperite de zăpadă

Șase avalanșe s-au produs în acest weekend pe teritoriul României, în diferite zone ale Munților Carpați. Două persoane au fost acoperite parțial de zăpadă, dar au scăpat cu viață.

Șase avalanșe s-au produs sâmbătă în diferite zone montane din România. Este vorba despre avalanșe de dimensiune medie care au fost provocate de vânt, de încălzirea vremii sau de schiori. Două persoane au fost în pericol de moarte, dar au avut noroc și au fost acoperite parțial de zăpadă.

„O scurtă răbufnire de iarnă cu temperaturi negative, câteva reprize de vânt și ninsori moderate au determinat nu mai puțin de 6 avalanșe de dimensiuni medii declanșate accidental de către schiori sau boarderi prin ruperea unor plăci de vânt. Majoritatea au fost fără urmări, doar 2 persoane fiind acoperite parțial. Sâmbătă în prima parte a zilei au fost avalanșe de tip placă, iar după-amiază avalanșe de topire”, au anunțat reprezentanții Salvamont.

Cei de la serviciul Salvamont vor continua să ofere detalii despre avalanșe și despre zonele în care există riscul producerii de avalanșe astfel încât turiștii să fie în siguranță.

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: avalansa muntii carpati