x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Aparatură de interceptare descoperită în birourile vicepreşedinţilor CJ Iaşi.

Aparatură de interceptare descoperită în birourile vicepreşedinţilor CJ Iaşi.

de Cristinel C. Popa    |    18 Mai 2011   •   11:27
Aparatură de interceptare descoperită în birourile vicepreşedinţilor CJ Iaşi.

Politia ieseana cerceteaza imprejurarile in care in birourile vicepresedintilor CJ Iasi Victor Chirila (PNL) si Constantin Adascalitei (PSD) a fost montata aparatura de interceptare. Oamenii legii au fost anuntati miercuri de vicepresedintele CJ Iasi Victor Chirila care a observat aparatura (camera video si microfon) montata in birou.

"Stateam la birou si am vazut o culoare mai ciudata pe perete a varului de deasupra usii. M-am dus sa vad despre ce e vorba si am descoperit o camera de luat vederi, legata la doua fire. Am discutat apoi cu celalalt vicepresedinte al CJ, Constantin Adascalitei si am descoperit ca si in biroul sau e montata o astfel de camera. La el in birou se putea observa praf de var pe jos", a afirmat Victor Chirila.

Dupa primele indicii s-ar parea ca acestea au fost “plantate' in perete si in tocul usii in noaptea de duminica spre luni, dar abia miercuri au fost observate. Mai mult, ca o coincidenta, tot ieri, “vicele Chirila' a fost anuntat prin telefon ca trebuie sa se prezinte la sediul DNA. "Vrem sa stim cine ne urmareste si de ce. Eu, unul, oricum am atributii putine la CJ, deci nu umblu cu bani sau contracte, si nici nu semnez hartii. Inainte de sedintele de consiliu, la mine in birou se aduna consilierii liberali pentru a discuta strategia pentru intrunirile respective. E vorba de persecutie politica. Aici nu e unitate militara, ci institutie publica", a mai spus Chirila.

La sediul CJ Iasi planeaza suspiciunea, presedintele CJ Iasi spunand ca nu intelege cum au ajuns camerele video in locurile unde au fost gasite. Una dintre ipoteze este si aceea ca adversarii politicii sau oamenii de afaceri cu interese din oras sa fi pus la cale toata aceasta “afacere' ce urmeaza sa fie descalcita de Politie.

×