x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Scandal uriaș! Un dublu campion olimpic, 5 ani de închisoare pentru abuzuri sexuale împotriva unor minore

Scandal uriaș! Un dublu campion olimpic, 5 ani de închisoare pentru abuzuri sexuale împotriva unor minore

02 Dec 2019   •   20:38
Scandal uriaș! Un dublu campion olimpic, 5 ani de închisoare pentru abuzuri sexuale împotriva unor minore

Fostul judoka Peter Seisenbacher, dublu campion olimpic, a fost condamnat luni de un tribunal din Viena la 5 ani de închisoare pentru abuzuri sexuale împotriva unor minore al căror antrenor a fost, una din ele având 9 ani la momentul faptelor, relatează AFP.

Seisenbacher, care are 59 de ani, a fugit mult timp de justiţie. Luni, el a fost găsit vinovat în primă instanţă de toate acuzaţiile care i-au fost aduse, inclusiv de violul a două fetiţe.

Una din victime, în vârstă atunci de 9 ani, a depus mărturie în legătură cu relaţiile sexuale la care a fost supusă timp de trei ani. A doua reclamantă avea 13 ani în momentul faptelor.

A treia femeie a adus la cunoştinţa justiţiei o tentativă de agresiune sexuală comisă într-o tabără de vară, când ea avea 16 ani.

Peter Seisenbacher a fost antrenorul lor la sfârşitul anilor 1990 şi începutul anilor 2000. La proces, el a negat faptele.

"Noi nu am avut impresia că reclamantele s-au înşelat, că au minţit sau că au complotat", a declarat judecătorul.

Seisenbacher risca 10 ani de închisoare, iar cele două părţi din acest proces pot face apel împotriva acestui verdict.

Celebrul judoka a pus capăt carierei sale în 1988, la o lună după ce a devenit primul reprezentant al acestui sport ce îşi păstrează titlul olimpic, la Seul.

În afara celor două titluri olimpice la categoria 86 kg, el a obţinut aurul mondial şi cel european în 1986. După 2010, el a antrenat echipa Georgiei, apoi pe cea a Azerbaidjanului.

Fostul campion nu s-a prezentat la procesul său din decembrie 2016, iar pe numele său a fost emis un mandat european de arestare. El a fost extrădat în septembrie din Ucraina, unde a încercat să obţină azil şi de unde a ulterior a încercat să fugă în Polonia cu un paşaport fals.
AGERPRES

×
Subiecte în articol: Peter Seisenbacher