x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator SCANDALUL FOIȘOR. Ultimii 8 pacienți, evacuați sâmbătă dimineață

SCANDALUL FOIȘOR. Ultimii 8 pacienți, evacuați sâmbătă dimineață

10 Apr 2021   •   09:44

Reprezentanții Spitalului Foişor au declarat sâmbătă că mai trebuie evacuați ultimii 8 pacienți ortopedici, după care urmează pregătirea circuitelor pentru bolnavii COVID-19.

Ministerul Sănătății spunea vineri că va cere o analiză amănunțită a cauzelor pentru situația creată și pentru modul în care s-a desfășurat intervenția de la Spitalul „Foișor”, în condițiile în care managerul ar fi întârziat „nepermis” documentele necesare pentru eliberarea avizului temporar, iar acest fapt a pus o parte din pacienții spitalului într-o situație regretabilă.

Zeci de oameni au protestat în fața Spitalului de Ortopedie, Traumatologie și TBC Osteoarticular „Foișor” față de evacuarea pe timp de noapte a pacienților, la fața locului fiind solicitați jandarmii.

De altfel, Jandarmeria a precizat că în zona spitalului s-a strâns un grup de persoane care prin „acțiunile desfășurate a îngreunat procedura de evacuare a unor pacienți și nu a respectat măsurile de ordine publică și protecție luate de jandarmi în acest context”. Până la miezul nopții, jandarmii nu au dat amenzi și nu au dus pe nimeni la secție, însă au precizat că vor reveni cu informații după finalizarea bilanțului.

×
Subiecte în articol: spitalul foișor