x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Schimbări importante la plata cu cardul bancar începând din 14 septembrie

Schimbări importante la plata cu cardul bancar începând din 14 septembrie

12 Sep 2019   •   14:39
Schimbări importante la plata cu cardul bancar începând din 14 septembrie

Condițiile de plată cu ajutorul cardurilor bancare se schimbă începând de sâmbătă, 14 septembrie. La plățile online și în magazine, utilizatorul cardului va fi nevoit să efectueze mai multe operațiuni. Măsurile suplimentare sunt luate pentru a face mai sigure tranzacțiile cu acest mijloc de plată.

Atunci când este folosit cardul pe internet va trebui introdusă parola 3D, primită prin SMS la numărul de telefon înregistrat în sistem, la care se adaugă și un cod static alcătuit din 4 cifre ale codului numeric personal (CNP), sau ultimele 4 caractere ale numărului de pașaport. 

La plățile cu cardurile contactless pentru care nu se cere codul PIN, de obicei pentru sume sub 100 lei/30 euro, noile reguli prevăd  ca după fiecare 5 plăți consecutive, următoarea plată va trebui autorizată prin introducerea parolei.  

Unitățile bancare care activează pe piața românească își anunță în aceste zile clienții cu privire la aceste schimbări. 

De la 14 septembrie se vor aplica prevederile Regulamentului Delegat 2018/389 de completare a Directivei UE 2366/2015 a Consiliului și Parlamentului European (PSD2) cu privire la standardele tehnice de reglementare pentru autentificarea strictă a clienților și standardele deschise, comune și sigure de comunicare. 

 

×
Subiecte în articol: schimbari card bancar