x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Se ascute lupta pe Băi Boghiș între Elena Udrea și Lia Stanca

Se ascute lupta pe Băi Boghiș între Elena Udrea și Lia Stanca

de Ion Alexandru    |    13 Apr 2020   •   10:36
Se ascute lupta pe Băi Boghiș între Elena Udrea și Lia Stanca

Ceartă între Elena Udrea și partenera acesteia de afaceri din stațiunea Băi Boghiș, Lia Stanca. Fostul ministru cere ca prietena sa să nu mai poată figura cu o creanță de aproape două milioane de lei în tabelul companiei, aflate în insolvență. Motivul este acela că, deși, în 2018, Udrea i-a cesionat acesteia o creanță, anul trecut, contractul a fost desființat. În replică, Lia Stanca susține că pretențiile Elenei Udrea sunt nefondate.

 

Elena Udrea a cerut administratorului judiciar al stațiunii Băi Boghiș să o înlocuiască pe partenera sa de afaceri, Lia Stanca, din calitate de creditor al companiei aflate în insolvență. Asta, după ce relația dintre cele două pare să se fi răcit, cearta plecând de la bani. Concret, Udrea arată că a fost desființat contractul de cesiune a unei creanțe, încheiată între cele două la data de de 30 ianuarie 2018.

La sfârșitul săptămânii trecute, administratorul judiciar al SC Băi Boghiș SRL a transmis, la rândul lui, Liei Stanca, în calitate de creditor, o notificare cu privire la solicitările Elenei Udrea, pentru a-și exprima poziția. Din documentul citat, reiese faptul că, în data de 10 februarie 2020, Lia Stanca a răspuns și a comunicat faptul că solicitările Elenei Udrea “sunt neîntemeiate”. Mai departe, administratorul judiciar a înaintat acest răspuns către Elena Udrea, cerând să facă dovada transmiterii notificării de desființare a cesiunii către Lia Stanca, însă, până pe 8 aprilie, fostul ministru nu transmisese aceste documente.

Reamintim faptul că, pe 20 noiembrie 20919, Udrea a înaintat, la scurt timp după revenirea din Costa Rica, această solicitare de înlocuire a Liei Stanca din tabelul creditorilor Băi Boghiș, ca urmare a desființării contractului care a avut ca obiect cesiunea contractelor de împrumut pe care Elena Udrea le-a încheiat cu debitoarea SC Băi Boghiș SRL. În acest sens, Elena Udrea a solicitat administratorului judiciar înlocuirea creditoarei Veronica Elena Stanca de la masa credală, în tabelul de creanțe, cu Elena Gabriela Udrea, pentru suma de 1.990.597,03 lei.

La sfârșitul anului 2015, mai multe imobile ale SC Băi Boghiș SRL au fost constituite ca și cauțiune, pentru acoperirea sumei de 5 milioane de lei, în favoarea DNA, pentru acoperirea controlului judiciar instituit pe numele Elenei Udrea

 

Prietenia și parteneriatul de afaceri dintre Elena Udrea și Lia Stanca s-a răcit după ce fostul ministru a plecat în Costa Rica. Dar răceala s-a accentuat, pare-se, după revenirea în țară

 

×