x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Secretarul de stat în ministerul Educaţiei, Stelian Fedorca, găsit incompatibil de ANI

Secretarul de stat în ministerul Educaţiei, Stelian Fedorca, găsit incompatibil de ANI

de Veronica Micu    |    04 Mar 2013   •   11:38
Secretarul de stat în ministerul Educaţiei, Stelian Fedorca, găsit incompatibil de ANI
Sursa foto: Intact Images/Karina Knapek

Agenţia Naţională de Integritate a constatat incompatibilitatea secretarului de stat în Ministerul Educaţiei Naţionale (MEN) Stelian Victor Fedorca.

Potrivit ANI, în perioada 16 mai 2012 - 1 februarie, Stelian Victor Fedorca a deţinut simultan, funcţia de secretar de stat în cadrul MECTS, director al Colegiului Naţional "Mihai Eminescu" şi calitatea de comerciant în cadrul "Fedorca Stelian Victor PFA".

Astfel, inspectorii de integritateau au identificat elemente în sensul încălcării legislației privind regimul juridic al incompatibilităților, deoarece, potrivit dispozițiilor art. 94), alin. (1) şi (2) lit. a)  din Legea nr.161/2003, "Calitatea de funcționar public este incompatibilă cu orice altă funcție publică decât cea în care a fost numit, precum și cu funcțiile de demnitate publică. Funcţionarii publici nu pot deţine funcţii şi nu pot desfăşura alte activităţi, remunerate sau neremunerate (…) în cadrul autorităţilor sau instituţiilor publice”, iar potrivit dispoziţiilor art. 84, alin. (1), lit. g) şi alin. (2), „Funcţia de membru al Guvernului este incompatibilă (...) calitatea de comerciant persoană fizică (...) Funcţia de Secretar de stat, funcţia de subsecretar de stat şi funcţiile asimilate acestora sunt incompatibile cu exercitarea altei funcţii publice de autoritate (...)".

Citeşte comunicatul ANI

×