x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Sectorul 1 are un nou parc

Sectorul 1 are un nou parc

31 Dec 2020   •   12:04
Sectorul 1 are un nou parc

Sectorul 1 din București are, începând de joi, un nou parc. Acesta este situat pe Bulevardul Poligrafiei, lângă Piața Presei Libere, și poartă numele Elisabeta Rizea, o eroină a luptei anticomuniste din România.

Anunțul privind apariția noului parc a fost făcut de primarul Sectorului 1, Clotilde Armand. Edilul șef a anunțat că în parcul care poartă numele unei eroine a luptei anticomuniste din România va fi amplasat și un bust.

„Am decis să avem un nou parc în Sectorul 1, iar acesta să poarte numele: Elisabeta Rizea - eroină a luptei anticomuniste din România, care a fost arestată şi torturată de regimul comunist și condamnată la 12 ani de închisoare. Prea puțini cetățeni știu cine a fost această adevărată eroină a națiunii române. Iar noi cei din Primăria Sectorului 1 am decis să-i onorăm memoria și sacrificiul prin acest gest. Vom lansa curând și un concurs pentru realizarea unui bust al Elisabetei Rizea pe care îl vom amplasa aici”, a scris, pe Facebook, primarul Sectorului 1, Clotilde Armand.

Parcul Elisabeta Rizea este deschis începând de joi și se află pe Bulevardul Poligrafiei, lângă Piața Presei Libere.

(sursa: Mediafax)

×