x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Ședința Senatului, închisă din lipsă de cvorum

Ședința Senatului, închisă din lipsă de cvorum

11 Noi 2020   •   15:30
Ședința Senatului, închisă din lipsă de cvorum

Ședința Senatului a fost închisă de Robert Cazanciuc din lipsă de cvorum, după ce senatorii USR și PNL au refuzat să intre în sala de plen. USR a cerut acceptarea votului prin telefon, iar liberalii au spus că nu vor ca PSD să aibă din nou majoritate în Biroul Permanent.

„Avem un singur lider prezent în plen, Radu Oprea de la PSD. L-am văzut și pe dl. Fenechiu (Daniel Fenechiu, liderul senatorilor PNL - n.r.), dar nu mai este. Din necesarul de 68 și-au înregistrat prezența 58. Constat că nu avem cvorum și declar ședința închisă”, a spus președintele interima al Senatului, Robert Cazanciuc.

„#festivalulmagariilor. PNL + USR + UDMR nu sunt, iarăși, la serviciu... Sfidarea românilor plătitori ai salariilor distinșilor senatori atinge noi cote... Probabil nu se vor opri aici”, a scris pe Facebook senatorul PSD Lucian Romașcanu.

Senatorii USRau anunțat că nu vor participa la ședința de plen în care se discută inițiativa „Fără penali” dacă nu se acceptă votul prin telefon, potrivit liderului Uniunii, Dan Barna: „Nu vom participa la această mascaradă, pentru că nu există nicio șansă să se adune cele 90 de voturi”.

Totodată, și liberalii au transmis nu vor participa la ședința de plen a Senatului, susținând că social-democrații vor din nou majoritatea în BP pentru a „pune pe ordinea de zi toate atrocitățile de proiecte pe care le visează noapte”, potrivit Alinei Gorghiu.

Pe ordinea de zi a plenului Senatului se aflau numirea unor noi secretari ai Biroului Permanent al Senatului, cererea de reexaminare a legii care prevedea că Legislativul decide data alegerilor parlamentare, precum și inițiativa „Fără penali în funcții publice”.

 

×
Subiecte în articol: Robert Cazanciuc