x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Şeful Vămii Albiţa a fost candidat PDL la Senat

Şeful Vămii Albiţa a fost candidat PDL la Senat

de Victor Ciutacu    |    Adriana Duţulescu    |    21 Feb 2011   •   11:33
Şeful Vămii Albiţa a fost candidat PDL la Senat
152970-untitled-1.jpgŞeful Vămii Albiţa, Emil Bordeianu este parte a caracatiţie pedeliste din vămile din Moldova. Bordeianu a candidat pentru PDL la Senat în 2008, în colegiul Huşi, dar a pierdut alegerile, şi ca premiu de consolare a primit şefia vămii. Emil Bordeianu este fratele deputatului Dan Bordeianu, ales pe listele PNL şi migrat între timp la UNPR.

Şeful lui Bordeianu, adică şeful Regionalei Vamale Iaşi, este Mihai Arcană, nimeni altul decât finul deputatului PDL Marius Spânu. Spânu a devenit celebru mai puţin pentru apariţiile sale la talks-how-uri cât pentru faptul că rudele sale numite în multe funcţii publice la Iaşi au atras atenţia lui Traian Băsescu la una dintre întâlnirile prezidenţiale cu parlamentarii PDL la Snagov, anul trecut. La Palatul Snagov, deputatul Spânu a luat cuvantul si a cerut  "să se renunţe la încrengaturile mafiote locale, să lăsăm practica numirilor politice, să se termine cu nepotismele la deconcentrate si la centru!" După ce l-a ascultat, Traian Băsescu a luat cuvântul si l-a troznit pe deputat în moalele capului: "Domnule deputat... nu cumva dumneavoastră aţi mers la domnul Sorin Blejnar (presedintele ANAF) la ANAF ca să va numeasca cumnatul la şefia Finantelor de la Iaşi?"

Peste 60 de vameşi şi poliţişti de frontieră de la Punctul de Trecere a Frontierei Albiţa au fost ridicaţi, azi dimineaţă, de lucrătorii Direcţiei Generale Anticorupţie (DGA), în urma descinderilor care au avut loc în vamă şi la locuinţele acestora, transmite Mediafax.

Potrivit unor surse judiciare, mare parte dintre angajaţii vamali au fost ridicaţi de anchetatori de la locuinţele lor din municipiul Huşi, aflat la aproximativ 15 kilometri de punctul de trecere a frontierei, dar şi din comunele apropiate, şi sunt aduşi la Bucureşti cu dube ale Jandarmeriei.

Din Punctul de Trecere a Frontierei Albiţa au fost ridicaţi aproximativ 15 lucrărori vamali care erau de serviciu la momentul descinderilor, aceştia fiind urcaţi într-un microbuz al DGA care a plecat din vamă spre Bucureşti.
Surse judiciare afirmă că majoritatea persoanelor ridicate de anchetatori sunt poliţişti de frontieră suspectaţi de luare de mită şi trafic de ţigări.

×
Subiecte în articol: albiţa