x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Şeful Vămii Ploieşti, ridicat de procurorii DNA

Şeful Vămii Ploieşti, ridicat de procurorii DNA

24 Feb 2011   •   12:32
Şeful Vămii Ploieşti, ridicat de procurorii DNA
Sursa foto: Karina Knapek /Jurnalul National

153495-.jpgUPDATE: Directorul Biroului Vamal Ploieşti, Cornel Costea, a fost ridicat, în această după-amiază, de procurorii DNA. Anchetatorii au ridicat, de asemenea, de la sediul Biroului Vamal Ploieşti, mai multe dosare şi un plic în care cel mai probabil se aflau acte din vamă. Potrivit unor surse din cadrul Vămii Ploieşti, citate de Mediafax, procurorii anticorupţie au percheziţionat o maşină marca Skoda Octavia, cu număr de Bucureşti, care ar aparţine Biroului Vamal şi ar fi utilizată de către şeful vămii, Cornel Costea.



Procurorii DNA şi poliţiştii au făcut mai multe descinderi în Vama Ploieşti. Au fost vizate firme de import-export de legume şi fructe, dar şi angajaţi ai Autorităţii Vamale.

Potrivit Realitatea TV, verificările tuturor actelor şi angajaţilor au început încă de dimineaţă, în baza unor informaţii despre presupuse acţiuni ilegale printre care luare de mită, dar şi alte acţiuni specifice evaziunii fiscale.

Liderul Pro Lex, Vasile Lincu a spus că în Vama Ploieşti au fost constatate nereguli încă din 2008, în urma controalelor. În plus, şeful şi adjunctul vămii de aici ar fi oamenii lui Vasile Marica, liderul Sed Lex, acuzat de un fost angajat al vămii de luare de mită.

"Sunt mai importante vămile de interior decât cele de frontieră. Aici nu vorbim de trafic cu porbagajul cu bicicleta, vorbim de tiruri dacă sunt nereguli şi ce ar fi ca o coincidenţă, anul trecut, aici liderul lui Marica de la Bucureşti a fost numit director adjunct, iar directorul prim a fost angajată o persoană, dar pentru că nu avea loc i s-a făcut loc prin îndepărtarea directorului care ocupa funcţia prin concurs, mutându-l la vama Târgovişte. Practic s-a făcut o echipă din persoane care nu aveau ce căuta acolo. Ploieştul e foarte important nu neapărat pentru legume şi fructe ci pentru produsele accizate, pentru că vorbim fie de cantităţi foarte mari, fie în valoare de sute de milioane de euro. Pot să vă spun ce au constatat colegii mei. Din 2008 au văzut înscrisuri, au fost nereguli pentru o anumită perioada deşi erau mai vechi şi produse şi ulterior controlului", a declarat Vasile Lincu, liderul Pro Lex.

Traian Băsescu vorbea la începutul acestei săptămâni despre evaziunea fiscală în privinţa legumelor.

"Instituţiile statului în lupta cu crima organizată, trebuie să continue ceea ce s-a început anul trecut în vară şi anume "bătălia" împotriva evaziunii fiscale, fie că ea se produce la nivelul firmelor, fie că se produce în comerţul intracomunitar cu legume, fructe, cartofi, cu carne, fie că vorbim de evaziunea fiscală pe piaţa muncii, munca la negru. Nimeni nu mai poate dormi liniştit în aceste domenii, atunci când ştie că încalcă legea", a declarat Traian Băsescu.

 

×