x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Senzaţional! Românii au inventat un tratament miraculos prin care persoanelor cu calviţie le creşte părul în doar trei săptămâni!

Senzaţional! Românii au inventat un tratament miraculos prin care persoanelor cu calviţie le creşte părul în doar trei săptămâni!

de C.Popa Cristinel    |    10 Oct 2012   •   19:14
Senzaţional! Românii au inventat un tratament miraculos prin care persoanelor cu calviţie le creşte părul în doar trei săptămâni!
Sursa foto: Cristinel C. Popa / Intact Images
Leacul împotriva cheliei este o realizare românească medaliată cu aur la Salonul Mondial de Invenţii şi Tehnologii Noi de la Sevastopol
Românii aduc înapoi tezaurul din fosta Uniune Sovietică sub formă de medalii de aur! Compatrioţii noştri au "rezolvat” printre altele problema regenerării părului căzut şi au primit trei medalii de aur! Un grup de inventatori români din Moldova noastră şi cea de peste Prut s-a întors recent cu o salbă de medalii din cel mai preţios metal de la importantul salon internaţional de inventică de la Sevastopol. Una dintre ele, care ar putea fi folosită şi în tratamentul celor pleşuvi, este de-a dreptul miraculoasă întrucât  determină creşterea părului în mai puţin de o lună.

"O invenţie foarte interesantă, făcută în comun cu cei de la Biologie, UMF şi cu cei de la Chişinău. Noi am pus-o la punct din punct de vedere tehnologic. Este vorba despre o substanţă care se foloseşte sub formă injectabilă şi care permite activarea şi regenerarea celulelor stem implicate în refacerea calviţiei. Sunt trei tipuri, una dintre ele putând fi utilizată sub formă de plasture. Este folosită în special la zonele cu păr care au fost distruse în urma unor răni. În patru-cinci zile leziunea deja se închide şi în trei săptămâni apar primele fire de păr. Ea poate fi utilizată la zonele rănite, la scalpuri, în zonele unde a existat pilozitate dar a intervenit o arsură”, a spus prof. univ. dr. Ion Sandu, preşedintele Forumului Inventatorilor Români, care face parte din grupul de cercetători ce a pus la punct atât realizarea la care facem referire, cât şi celelalte două ce au primit tot medalii de aur.

Tehnologia ce permite regenerarea celulor implicate în refacerea calviţiei face parte dintr-un grup de invenţii intitulat "Procedee de preparare şi aplicare a nanodispersiilor regenerative pentru tegumente”. Ele au fost brevetate în România şi Republica Moldova şi elaborate sub conducerea prof. univ. dr. Ion Sandu şi conf. univ. dr. Bogdan Hagiu, de la Universitatea "Al. I. Cuza”, împreună cu prof. univ. dr. Vasile Tura şi prof. univ. dr. Ionel Mangalagiu, de la aceeaşi instituţie de învăţământ, prof. univ. dr. Ostin C. Mungiu (UMF Iaşi), conf. univ. dr. Violeta Vasilache şi prof. univ. dr. Constantin Filote (Universitatea "Şt. cel Mare” Suceava), prof. univ. dr. Tudor Lupaşcu şi dr. Victor Gonchyar (Institutul de Chimie al Academiei de Ştiinţe din Republica Moldova) şi ing. Andrei Victor Sandu (Universitatea Tehnică "Gh. Asachi” Iaşi).

Pe lângă cele trei medalii de aur profesorul Sandu a primit şi Diploma de Excelenţă pentru promovarea inventicii la nivel internaţional
"Acestea aduc o serie de elemente de noutate prin utilizarea cum am spus a unor nanodispersii uleioase injectabile subcutanat pentru tratarea plăgilor deschise ale tegumentelor cu pilozitate, ce permit activarea şi regenerarea celulelor stem implicate în refacerea calviţiei”, se mai arată în prezentarea făcută de profesorul Sandu.

Cel de-al doilea grupaj de invenţii, poate mai important decât cel prezentat mai sus şi care a primit la rândul său aur la Sevastopol se numeşte "Procedee de reintegrare cromatică a zonelor lacunare a picturilor vechi”. "Acestea aduc o serie de elemente de noutate absolută prin implicarea computerului în prelucrarea, redarea şi implicarea policromă a imaginilor iconografice vechi şi care permit o mai bună valorificare a picturilor murale sau a celor de şevalet din colecţii particulare sau de stat”, a spus inventatorul prof. univ. dr. Ion Sandu. Ultimul grup de invenţii recompensat cu medalia cea mai valoroasă la respectatul salon de invenţii din Ucraina se numeşte "Procedee de nichelare lucioasă pe suport de cupru”, formate din două invenţii brevetate în Republica Moldova şi România.

Pe lângă aprecierea cu aur a celor trei grupe de invenţii, profesorului universitar dr. Ion Sandu, preşedintele Forumului Inventatorilor Români i-a fost conferită Diploma de Excelenţă a Comunităţii Orăşeneşti din Sevastopol pentru activitatea de promovare a inventicii la nivel internaţional. Manifestarea unde românii au "săltat” micul "tezaur” s-a desfăşurat în perioada 27-29 septembrie în Ucraina sub sigla "Novoe Vremea” (Timpuri Noi) şi a reprezentat cel de-al VIII-lea Salon mondial de invenţii şi tehnologiii noi.

×
Subiecte în articol: tratament chelie calvitie